Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve hayatı tüm yönleriyle olumsuz etkileyen corona virüs pandemisi turizm işletmecilerini düşündürmeye devam ediyor. Bunların yanı sıra bazı ülkelerin yurt dışı kısıtı getirmesiyle yaz turizminin alışılagelmişin dışında biraz daha geç gelmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor... Ancak hazirandan sonra birçok bölgeye uçuş yasağının kalkmasıyla birlikte Türkiye de ilk misafirlerini bekleyecek...

Türkiye'nin ünlü iş insanlarından ve aynı zamanda prodüktör de olan turizm işletmecisi Cemil Üngör ise İzmir Çeşme'de cesur bir projeye imza attı. Alaçatı'daki bu dev turizm projesini tasarlarken pandemi koşullarının yıllarca devam edecekmiş gibi yapıldığını belirten Üngör, yaz sürprizlerini ise polemikhaber.com'a anlattı.

Üngör'ün polemikhaber'e yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

* Tesisimizi tasarlarken pandemi yıllarca devam edecekmiş gibi tasarlandık. Bu konuda gerekli altyapıya da sahibiz. 

* Her şey olması gereken 2-3 katı kadar: Personeller için hazırlanan çeşitli kurslar mevcut, biz de bu konuda tamamlamalarına yardımcı olduk.

* Sosyal mesafe ve hijyen konusunda yönetmeliklere uygun; tesisimizin her tarafını zaten dezenfektanlarla donattık.

* Tek kullanımlık malzeme sistemine geçtik: Halılarımız ya da masa örtülerimiz olsun, peçetelerimiz ve daha birçok ürünümüz tek kullanımlık.

* Çok büyük bir alana tesisimizi kurduk; bilindiği gibi Çeşme Alaçatı Türkiye'nin yerli turizmi şubesinde parlayan yıldızı...

* Tesisimizin yaklaşık 2 bin 800 metrekaresi plaj; diğer alanlarımız da gece kulübümüz restoranımız, yeni nesil meyhanemiz; yine içerisinde spor salonu; bay bayan kuaförümüz mevcut.

* Bize 'pandemi döneminde neden böyle büyük bir tesis yaptınız, neden büyük bir yatırıma girdiniz? Hiç korkmadınız mı?' diye soruldu. Ancak biz ülkemize güveniyoruz. İnsanlarımızın bu konuda duyarlılığına; sosyal mesafe hijyen gibi kurallara uyacaklarına inanıyoruz...

* Tatil geldiğinde misafirlerimizin kiminle karşılaşacaklarını da söyleyeyim: Tuğçe Kandemir, Güven Yüreyi, Irmak Arıcı ve Bilal Sonses gibi sanatçılarımız kendilerine eşlik edecek.

* Bu misafirlerimizi korkutmasın, fiyatlara yansıtmayı düşünüyoruz bu gelişmeleri...

* Bu sene çok ucuz bir tatili, çok keyifli bir tatile çevirmeye bekliyoruz.