Her ikisi de Haziran ayından bu yana iki katından fazla arttı ve Ekim ayının başından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 70 değer kazandı.

Singapur merkezli kripto varlık yöneticisi Stack Funds'ın Baş İşletme Görevlisi Matthew Dibb, büyük yatırımcılardan ve hatta emeklilik fonlarından gelen talepte keskin bir artışa işaret ederek, "Piyasanın değiştiği hissine kapılıyoruz" dedi.

ETHEREUM İÇİN 5 BİN YAKIN

Dijital varlık yöneticisi CoinShares'in verilerine göre, bitcoin ürünlerine ve fonlarına girişler bu yıl şimdiye kadar 6,4 milyar dolar rekor kırdı ve geçen hafta 95 milyon dolar oldu. 

Pepperstone kurumunun Araştırma Başkanı Chris Weston, "Kripto, hızlı paranın olduğu yer. Ethereum bir rüya gibi trend oluyor. Müşteriler net uzun, açık pozisyonların yüzde 79'u uzun tutuluyor ve 5 bin doların yakında geleceğini hissedebiliyorum" dedi. 

'BİR SONRAKİ DURAK 72 BİN'

Yine de şimdiye kadarki hamleler, kripto para birimini Mart 2020'deki en düşük seviyelerinden yüzde 1680'den fazla daha yükseğe taşıdı ve kripto para fiyatları ve veri toplayıcı CoinGecko'ya göre kripto para birimlerinin toplam piyasa kapitalizasyonunu 3 trilyon doların üzerine çıkarmaya yardımcı oldu.

Ödeme stratejisti Brian Roemmele, Twitter'da "Her şeyi canavara attılar ve hala hareket ediyor. Bir sonraki durak: 72 bin dolar" şeklinde kaydetti. 

Reuters