Corona virüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan restoran ve otellerin patates ve soğan gibi ürünleri talep etmemesi sebebiyle, patates üreticilerinin ürettikleri ürünler depolarda çürüme tehlikesi yaşamıştı. 

Bu konuya uzun zamandır dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO'nun patatesleri satın alması çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TMO tarafından satın alınan patateslerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılması süreci geçtiğimiz günlerde başladı. 

Polemik Haber'e konuşan Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2 ay öncesinden beri bu sorunu gündeme getirdiğini ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'TMO'nun böyle bir görevi yok' dediğini öne sürdü. 

"PATATESLER GİTTİĞİ YERDE UYGUN BULUNMAZSA; PARASI, NAKLİYE VE İŞÇİLİK ÜCRETLERİ ÇİFTÇİDEN TALEP EDİLİYOR"

"Geç kalınmış doğru bir karar" diyen Gürer "Çiftçiden ürün alınması güzel ama taahhütname imzalatılıyor. Patates gittiği yerde uygun bulunmaz ve iade edilirse; patetese ödenen para, işçilik ve nakliye masrafları çiftçiden talep ediliyor." dedi. 

"SANKİ İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGEYE YARDIM GİDİYOR"

Geçtiğimiz sene patates depolarına yapılan baskınları eleştiren Gürer "Kasım ayında hasadı yapılan patatesin bir kısmı depolanır. Mayıs ayında yeni hasat yapılana kadar piyasaya sürülür. Böyle yapılmazsa mayıs ayına kadar patates azalacağı için fiyatlar artar. Terörist diye depoları basan Bakanlık, patatesin depolanması gerektiğini biliyordu. Geçen sene mayıs ayında Mısır'dan patates ithal etmek zorunda kaldılar. Bu sene patatesleri dağıtırken törenler düzenliyorlar, kamyonlara bayraklar asıyorlar. Sanki İşgal altındaki bir bölgeye yardım gidiyor." ifadelerini kullandı.