Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın talimatıyla 1 milyon 250 bin ton patates ve 300 bin ton soğan ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Şanlıurfa'nun Hilvan ilçesi Kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir ihtiyaç sahibine verdiği patates çuvalı ile görüntülenirken çekilen fotoğrafı, tartışma konusu oldu. 

Görüntüye çok sayıda siyasetçi ve ünlü isim tepki gösterdi.

AK Parti MKYK üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar'ın bu görüntüye tepkisi sosyal medyada dikkat çektib

Şamil Tayyar, "Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise "İşlerin iyi olduğu ülkelerde Cumhurbaşkanı; “satılmayan patates ve soğanı fakire fukaraya, garibe gurebaya bedava dağıtıyoruz” cümlesini kurmaz. Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patates soğanı kendisi alabilir." dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise tepkisini şu sözlerle anlattı:

"Yeni Türkiye mimarı(!) Ak Parti! Fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza patates soğan dağıtıyor. 10 kg patates 10 tl + 5 Kg soğan 7.5 tl = 17.5 tl yardım yapıyor. Ye ye bitmez. Kıymetini bilmeyenin gözüne dizine durur desen de, durmaz hacı durmaz. Bu açıkça Milletle kafa bulmaktır."