HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, şeffaf, denetlenebilir bir yönetimin olmadığı sistem; çete-mafya düzeninden başka bir şey değlidir. Türkiye bugün çürüyen ve çürüten bir sistemle yüzleşme sürecini yaşamaktadır. 

Birbirlerine sokakta dahi söylenmeyecek ağır sözler sarf edenler, savaş, rant, talan ve Kürt düşmanlığında birleşerek hukusuzluk, gasp, yolsuzluk, yoksulluk üreten bir talan düzeni kurdular. 

Organize suç örgütleri mafyayı Susurlukçıları, darbecileri, ırkçıları satılmış medyayı, kadın katillerini bu düzenin ortağı yaptılar. Türkiye ile sınırlı kalmadılar. Suriye'de El-Nusra, IŞİD, ÖSO çetelerini bu düzenin dış ayağı yaptılar. 

Erdoğan 2007'de derin devleti minimizie etmek, mümkünse yok etmek bunu başarmak gerekiyordu ya, tam tersini yaptı. Mafyanın itirafında olduğu gibi her suçta beraber oldukları büyük bir geniş aile kurdular. Bunun adı yerli ve milli suçlular itirafıdır. Mafya ve çeteleri öyle güçlendirdiler ki, suç örgütlerini ve Susurluk takımını devletin başına adete kayyım yaptılar. 

Yöneticileri suç örgütlerinin hukuk dışı her faaliyetinden siyasal olarak beslendiler, güç devşirdiler, kara para ekonomisiyle siyasetlerini alttan finanse ettiler.