Muğla’da, Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün tarafından geçtiğimiz hafta hazırlanan iddianamede, Mertcan Avcı'nın; “Ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verilerek, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmişti.

Mahkeme, “suça doğrudan etki edebilecek nitelikteki delillerin toplanmadan hazırlandığı gerekçesiyle” iddianamenin iadesine karar verdi. Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün ise iade kararına itiraz etti. Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı kabul etti.

Pınar Gültekin’in aile avukatı Dr. Rezan Epözdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yargılamayı yapan Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianamenin iadesine ilişkin kararı açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdi. Bu karara müvekkil aile de biz de anlam verememiştik. Mahkeme aşamasında Adli Tip Kurumunun tanzim ettiği raporlar ile Pınar Gültekin'in canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürüldüğü, henüz hayattayken diri diri yakıldığı, bütün dokularının yanması nedeniyle ölüm zamanının tam olarak tespit edilemediği net bir şekilde mütalaa edilmişti. Dosyada 3 Adli Tıp Kurumu raporuna ve yeni delillere göre ölüm nedeninin diri diri yakma, ölüm zamanının ise tespit edilemediği gerçeği karşısında, yeni delilin ne olduğu ve ölüm zamanının tespit edilmesi gerektiğine dair gerekçelerle iddianamenin iadesi açıkça hukuki garabet mahiyetinde idi. Bu nedenle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. Bu surette Mertcan Avcı hakkında canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan ötürü ağırlaştırılmış müebbet hapis istemli iddianamenin kabulüne karar verilmiştir. Bu sanık bakımından da yargılama başlayacaktır.”

Pınar Gültekin cinayetinin karar duruşması 11 Nisan’da Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi bekleniyor.