Canice katledilmesiyle tüm türkiye'yi yasa boğan Pınar Gültekin olayından sonra baba Gültekin'in telefonla arandığı ve 'davadan vazgeçmesi' yönünde bir istek aldığı iddia edilmişti.

MUĞLA VEKİLLERİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Telefonla arayan kişinin CHP'li bir milletvekili olduğunun iddia edilmesinden sonra Muğla milletvekilleri de açıklamada bulunmuş ancak baba Gültekin'den herhangi bir açıklama gelmemişti.

BABA GÜLTEKİN DAVADAN SONRA AÇIKLAMA YAPACAK

Söz konusu 'davadan vazgeç' telefonu hakkında Milliyet'e konuşan baba Gültekin, avukatın söylediklerinin doğru olduğunu kaydederken 4 Ocak'ta görülecek davadan sonra bir açıklama yapacağını belirtti.

''KIZIMI SİYASETE ALET ETMEK İSTEMİYORUM''

Hiçbir milletvekilini tanımadığını ve iftira atması için sebebi olmadığını da ifade eden baba Gültekin, ''Diyelim ki ben yalan söyledim. Peki bir CHP İlçe Başkanı niye yalan atsın? CHP İlçe Başkanı var ortada. 10 sefer bana söyledi. Şahitler var. Avukatla ben bu konuyu konuştum. 5-6 ay oldu. Ben saklamıştım. Kızımı siyasete alet etmek istemiyorum'' dedi.

Baba Gültekin'in konuyla ilgili açıklamasının devamı şu şekilde oldu:

''Açıklayacağım kimin bana söylediğini. Zaten kendini açıklıyor. Madem ki telefon açmışsın 1,5-2 dakika konuşmuşsun, doğrudur, zaten biz az ve öz konuştuk. Ben o kelimeyi duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bana demedi 'davandan vazgeç'. Bana dedi ki; 'ailesini rahat bırak'. Bizim Doğu ve Güneydoğu'da eskiden kalma 'kan davaları' var. Bunlar da tutuşmuşlar. Bu da galiba iyi niyetinden dolayı aracı olmaya çalıştı ama eline yüzüne bulaştırdı.

Kan kanla temizlenmez. Bunlar tutuşmuşlar. 'Aşirettir, öldürecekler'. Aileyi korumak için yani bana aileyi rahat bırakmam için teklif edildi. İlçe Başkanı'nı bile devreye soktular. Hatta falan tarihte Ankara'ya gitmemi söylediler. Milletvekiline dediğim şey; 'Sizin kızınız olsa… Sen ne bunu söylemiş ol, ne ben duymuş olayım'. Aradan 2 ay geçti. İlçe Başkanı, bana bu teklifi tekrar getirdi. Bir sefer değil, iki sefer değil, üç dört sefer. Ben bunu Özgür Özel'e de, Veli Ağbaba'ya da söyledim.''