17'ncisi düzenlenen İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni, 10 ülkeden katılımla İstanbul’da Intercontinental Hotel’de gerçekleşti. Gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy öncülüğünde gerçekleştirilen ödül töreni, Türk Dünyası’ndan seçkin konukları; diplomasi, bürokrasi, iş dünyası, sanat, siyaset, medya ve akademi dünyasının önemli isimlerini buluşturdu.

POLEMİK HABER'E ÖDÜL

Törende son dönemde yaptığı haberlerle fark yaratan polemikhaber.com, 'Yılın En İyi Çıkış Yapan İnternet Haber Sitesi' ödülüne layık görüldü. Ödülü, Polemik Haber adına, Polemik Yayın Medya Grup Başkanı Hakan Kılıç, Özbekistan Büyükelçisi Alişar Agzamhocayev'den aldı.

HAKAN KILIÇ: HEDEFİMİZE ATATÜRK İLE BERABER YÜRÜYECEĞİMİZE İNANIYORUM

Ödül töreninin gerçekleşmesine öncülük eden Türksoy'a teşekkürlerini ileten Kılıç, ödül konuşmasında, "Yayıncılık yapmaya, Türkiye'yi ve Türk dünyasını aydınlatmaya devam edeceğiz. Burada birçok temennide bulunduğum büyüklerimiz ve yetkililerimize şunu söylemek istiyorum: Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği, "Muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Hedefimize, Mustafa Kemal Atatürk'le beraber yürüyeceğimize, canı gönülden inanıyor ve bu milli mücadelemizi, tüm şehitlerimiz için, tüm Türk dünyası için alıyorum" ifadelerini kullandı.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Kılıç şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 yıl önce başladığımız yayıncılık serüvenimizde, dolu dolu, verimli bir yıl geçirdik. Vicdanlı, kamunun, halkın sesini dinleyen ve çıkarlarını koruyan, gözetleyen bir yayıncılık ilkesiyle adımızdan söz ettirdik. Bugün de ödüle layık görüldük. Tüm ekibin emeğine, katkısına, yüreğine sağlık; hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız inşallah."



TÜRK DÜNYASI’NIN BAŞARILI İSİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomik İlişkiler Derneği ile Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi’nin geleneksel ödül törenine Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişar Agzamhocayev, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Moldova Milletvekili İvanna Köksal, Makedonya Milletvekili Dr. İlyas Beycan, Marmara Grubu Vakfı Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay, Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, EkoAvrasya Başkanvekili Kemal Kurnaz ve Ukrayna Cerkası Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Novruzoğlu ”Türk Dünyası Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Dünyaca ünlü sanatçıların organizatörü Ahmet San’ın ”Sanata Hizmet Ödülü” ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ”Başarı Ödülü”, aldığı törende çeşitli ülkelerde ve Türkiye’de faaliyet gösteren başarılı işadamları da ödül aldı.