Corona virüsü nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi, yüz binlerce çocuğu ve ailesini mağdur etti. Trabzon Tonya'da yaşayan Aydın ailesi de 'eğitim' mağdurlarından yalnızca biri. Zor koşullarda dersleri takip etmeye çalışan; avukat, öğretmen, doktor ve hemşire olma hayali kuran kardeşler, ülkemizdeki uzaktan eğitim gerçeğini tüm Türkiye'ye gösterdiler.

polemikhaber.com'un "2020'nin Türkiye haberi... 7 kardeşin uzak eğitimle sınavı!" başlığıyla Türkiye'ye duyurduğu dram karşısında yardımseverler sessiz kalmadı.

Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Tufan Balekoğlu, Tonya'nın Kalemli mahallesinde yaşayan Havva (42) ve Beytullah Aydın (44) çiftinin evlerine ziyarette bulunarak, bin bir güçlükle eğitimlerine devam etmeye çalışan Esin, Edanur, Semanur, Emine, Ayşenur, Fatıma ve Abdulkadir'e tabletlerini hediye etti.

DİĞER EŞYALARI DA YENİLENİYOR

7 kardeşe yurt içi ve dışından da destek yağdı. Hayırseverler aileye yardım etmek için sıraya girdi. Büyük sevinç yaşayan çocukların evlerindeki eşyalar da hayırseverler tarafından yenileniyor.  

7 kardeş eğitimlerine devam edecekleri tabletlerine kavuştu. FOTO: polemikhaber.com

DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Tabletini teslim alan lise ikinci sınıf öğrencisi Edanur Aydın, “Zor dönemimizde yanımızda olan Genç Trabzonlular Derneği'ne çok teşekkür ederiz. Bize tablet getirdiler. Devletimize, kaymakamımıza ve okul yöneticilerimize bize yaptıkları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şimdiye kadar bilgisayar ve tabletleri olmayan kardeşler, babalarının cep telefonu ile değişmeli olarak Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) bağlanıyordu.

'BİZİ SEVİNDİRDİLER'

Anne Hava Aydın da 7 çocuğunu okutmaya çalıştığını ancak maddi imkanlarının yetersiz olduğunu söyledi. Aydın, "Bu işe vesile olan bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi çok sevindirdiler, Allah’ım da onları sevindirsin.  Her yerden arayıp destek oldular" diye konuştu.  

'OKUYUP VATANA FAYDALI OLMAK İSTİYORUZ'

Kardeşlerden Esin Aydın, 12'nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek "Koronavirüsten dolayı okula gidemediğimiz için canlı derslere girmek zorundayız. Tek bir telefon var ve 7 kardeş olduğumuz için zor oluyor. Okuyup vatana faydalı olmak istiyoruz. Köy hayatından kurtulup kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz” demişti.

'OKUMAK İSTİYORUZ'

Kardeşlerinin de derslerinden geri kalmaması için onlara ders çalıştıran Edanur Aydın da, “Biz okumak istiyoruz, okumaya çalışıyoruz. İmkânımız olduğu sürece de kardeşlerimize ders anlatmaya çalışıyoruz. Evde ne kadar imkân varsa öyle çalışıyoruz. Okuyup kendimizi kurtarmamız lazım biz de elimizden geldiğince imkânımız olduğunca okumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

polemikhaber.com