Boğaziçi Üniversitesi'nde dün yaşanılan polis müdahalesi bugün Kadıköy'de protesto edilmek istendi. Kaymakamlık, Kadıköy'deki eylemlerin yasaklandığını açıkladı. Çok sayıda yurttaş, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik eylemleri protesto etmek için Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi.

Eylemde çok sayıda gişi gözaltına alındı. Birçok gazeteci de darp edildi. Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Nagihan Yılkın da darp edilen muhabirlerden birisi oldu. 

Yılkın, o anları, "Gözaltılar yapılırken çekim yaptığım sırada basın olduğumu belirtmeme rağmen bir polis ‘basınsan basın’ diyerek yumruk attı" diyerek yayınladı. 

polemikhaber.com'a konuşan Cumhuriyet muhabiri Nagihan Yılkın, "Gözaltılar sırasında çekim yapıyordum. Cumhuriyet'in Instagram'ı için canlı yayın yapıyordum. Polis "çekme" dedi. "Ben de basınım dedim." "Basınsan basınsın" dedi, çekim yaparken sağ omzuma yumruk attı. Başka bir polis geldi, "Git ileriden çek" dedi. "Siz nasıl görevinizi yapıyorsunuz, ben de görevimi yapıyorum, benim görevim de kamuoyunu bilgilendirmek" dedim. Sadece bana değil, tüm basın mensuplarına böyle bir saldırıda bulundular. Dün de basına müdahale ettiler, bugün de öyleydi.

İşte, o anlar: