CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, AK Partili Grup Başkan Vekili Cahit Özkan'ın "Yeniden kuruluş anayasası" sözlerine tepki gösterdiği 

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasi parti kurucu iradeyle, kurucu değerlerimizle bu kadar kavga etmedi. Cumhuriyetimizi yıkamayacaksınız. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." tweetine alıntılayan Tezcan yine hakaretler yağdırdı.

Tezcan "Bu ülkenin kurucuları Sultan Alparslan, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet Han’dır. Bu ülkenin kurucu değerleri, İlâ-yi Kelimetullah ve Kardeşliktir!
Ölene kadar Millet’ten kaçan Mustafa Kemal, Cumhuriyet’in değil Kemalist Diktatörlüğün kurucusudur! ARTIK MİLLETİ ALDATAMAYACAKSINIZ!" diye yazdı.

Tezcan'ın tweete sosyal medyada infiale neden oldu.

"ATATÜRK'E HAKARET EDENE KADAR BANA EDİN" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği için yargılanan Fatih Tezcan, mahkemede U dönüşü yapmış ve cezadan kurtulmak için Atatürk güzellemeleri yapmıştı.

Tezcan sorgusunda Atatürk'e hakaret etmediğini öne sürmüş ve "Atatürk’e hakaret edene kadar bana küfür edin, daha iyidir, kabulümdür. Mustafa Kemal’e küfür veya hakaret etmek, Müslüman'ın öncelikle kendi davasına ihanetidir" demişti.