Gazeteci Barış Pehlivan, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nde (PTT) yapılan 'adrese teslim' düzenlemenin detaylarını yazdı. 

PTT çalışanlarına dair yönetmelik, Mayıs 2022'de değiştirilmişti. Eski yönetmeliğe göre; PTT’de hukuk müşaviri olmak için en az beş yıl aktif avukatlık yapma şartı vardı.

Yeni yönetmeliğe göre ise avukatlık ruhsatının olması ve üç yıl kurumdaki herhangi bir departmanda çalışmış olmak, hukuk müşavirliği koltuğuna oturmak için yeterli.

"PTT’de pis kokular yükseliyordu. Sanki özel biri için yönetmelik değiştirilmişti. Ve maalesef tahminler doğruydu. 4 Ağustos’ta yeni bir isim PTT’nin hukuk müşaviri oldu" diyen Pehlivan, şöyle devam etti:

"Adı: Muhammet Raşit Köse. PTT’de uzman yardımcısı olarak çalışıyordu. Ruhsatı vardı ama hiç avukatlık yapmamıştı. Yani bu 'şart' tutuyordu.

Dahası, tam da yeni yönetmeliğin 'üç yıldır çalışıyor olsun' şartı da adeta onun için biçilmiş kaftandı. Köse üç buçuk yıldır PTT’de görev yapıyordu.

'HER ŞEY YASAL, HER ŞEY KILIFINDA'

Muhammet Raşit Köse’yi aradım. 'Hiç avukatlık yaptınız mı' diye sordum. 'Ruhsatnamem var' dedi. Biliyorum, 2020’de aldı. Ama işte sanık savunmadan, adliyelerde ter dökmeden, hâkim yüzü görmeden avukatların bağlı olduğu hukuk müşaviri oldu. Her şey yasal, her şey kılıfındaydı!  

'GÖRÜŞMEYİ KISA KESTİ'

Sorularıma pek yanıt vermek istemedi Köse. 'Misafirlerim geldi, bu oda da boyanacak' diye görüşmeyi kısa kesti.  Halbuki, daha soracaktım: İsminizi Menzil tarikatı şeyhi Muhammet Raşit Erol’dan aldığınız iddiası doğru mu? 

Ah ki ne ah!  Devletin tüm kurumları çürüyordu. 182 yıllık PTT de bundan nasibini alıyor."