PTT’nin 1,2 milyar TL zarar ettiği 2019 yılında genel müdür olan Kenan Bozgeyik, yeni bir göreve atandı. Bozgeyik’in PTT’deki görevinden ayrıldıktan sonra kurumdan maaş almaya devam ettiğini söyleyen CHP Milletvekili Murat Emir, Bozgeyik’in Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.’nin (HEAŞ) yönetim kurulu başkanlığına getirildiğini açıkladı.

'ATAMAYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Birgün'de yer alan habere göre, HEAŞ’ta yapılan yeni atamalar TBMM gündemine taşındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sunan CHP’li Emir, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten HEAŞ hisselerinin yüzde 96’sının Savunma Sanayii Başkanlığı’na ait olduğunu, şirketin 2020’de üst düzey yöneticilere 4 milyon 669 bin TL ödediğini kaydetti. Emir, yeni atamalarla şirketin yönetim kurulu başkanlığına getirilen isimleri paylaştı. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Demirel’in yerine PTT’nin eski genel müdürü Bozgeyik’in getirildiğini belirten Emir, “Hesap sorulmayan Bozgeyik, bu atama ile ödüllendirildi” dedi.

'AK PARTİ RAPORLARI MECLİS DENETİMİNDEN KAÇIRIYOR'

Bozgeyik’in görevinden ayrıldıktan sonra da PTT’den maaş almaya devam ettiğini ifade eden Emir, sözlerini şöyle sürdürdü: “HEAŞ şirketinde yönetim kurulu başkanlığına yapılan yeni atama da AK Parti yönetiminin yolsuzluk iddialarına bakış açısını ortaya koyuyor. Bu kişilere sahip çıkılması, AK Parti iktidarının Sayıştay raporlarını neden Meclis denetiminden kaçırmak istediğini de gözler önüne seriyor.”