Lüks araç içerisinde uyuşturucu aldığı görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine iki defa gözaltına alınan ve çıktığı mahkemece adli kontrol şartıyla ev hapsi alan Kürşat Ayvatoğlu'nun arkadaşlarıyla Whatsapp grubu kurduğu ve burada uyuşturucuya 'Lili' takma adını verdikleri öğrenildi...

CEP TELEFONU İNCELENDİ

Eski AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu'nun dava dosyasına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Dosya'da cep telefonu incelenen Ayvatoğlu'nun bilgileri elde edilirken belgelere göre Whatsapp grubu kurdukları öğrenildi.

WHATSAPP GRUBUNDAN TEMİN

Ayvatoğlu ve arkadaşları, Whatsapp'tan 'Uyuşturucu madde temin etmek' amacıyla kendi aralarında 'Artık Melih Kürşat' adlı grup kurdu. Grupta Ayvatoğlu ile Yağız, Ufuk ve Melih isimli arkadaşlarının yer aldığı belirlendi. Yağız M. ifadesinde, “Grupta uyuşturucu temini ve uyuşturucu içerikli fotoğraflar paylaşıldı” derken Ayvatoğlu aracılığıyla uyuşturucu ve eskort kadın temin ettiğini de söyledi.

ARKADAŞI ANLATTI

Görüntülerde yer alan Dolunay O. ise “25 Mart Kürşat serbest bırakıldığında evine gittim. Benim de alınmam durumunda düzgün ifade vermemi istedi. Bu sırada polisler geldi” dedi.

'AĞRI KESİCİ' DEMİŞTİ

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, çektiği kokain için “Kokain değil pudra şekeri” demesi tartışma yaratan Kürşat Ayvatoğlu'nun evinde ayrıca sentetik hap da bulundu. Cep telefonu kayıtlarına göre bu hapa da 'Lili' kod adını takan Kürşat Ayvatoğlu ifadesinde sentetik ilaç için “2 yıl önce Yağız isimli arkadaşım benim başım çok ağrıdığı için bu ilacı verdi. Hapı aldım ama içeriğini bilmediğim için kullanmadım. O tarihten beri evde duruyordu. Ben bu hapın uyuşturucu olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi. Ancak gözaltına alınan ve sosyal medyaya düşen görüntülerdeki arkadaşı Yağız M. de ifadesinde Ayvatoğlu'nun tersine “Ben Kürşat ve Melih L… isimli haptan kullanıyorduk. Kimde varsa o getiriyordu" dedi.