Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuk olduğu bir televizyon programında sert bir tartışmaya giren Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gazeteci Can Ataklı dikkat çeken bir tespitte bulundu.

"Bazen aşırı heyecan ve kendini savunma refleksi insanlara ciddi hatalar yaptırır" ifadesini kullanan Ataklı, Ali Koç'un “İnşallah sizlerin medyadan temizlendiğinizi göreceğiz” sözlerini hatırlatarak, Kütahyalı ve onun gibi gazetecilik yapanlar için temizliğin böyle devam etmeleri durumunda daha bu iktidar döneminde temizlenmeye başlayacaklarını belirtti.

'SARAY GAZETECİSİ'

Can Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Bazen insanlar konuştukça batarlar.

Bunların son örneği Rasim Ozan Kütahyalı isimli saray gazetecisi.

Konuştukça batıyor, battıkça arkasındaki güçleri de ifşa ederek dibe çekiyor.

Ali Koç’un canlı yayında kendisini azarlamasını hala içine sindiremediği anlaşılan Kütahyalı her gün bir başka yerde bu olayı konuşarak kendini savunmaya çalışıyor.

Son katıldığı bir televizyon programında yayın sırasında devletin üst düzey yetkililerinin kendisine mesaj attığını ve “Gezi kalkışmasında Koç Ailesi, otellerini teröristlerin karargahı yaptı”demesini istediklerini söyledi.

Rasim Ozan Kütahyalı buna rağmen bu sözleri söylemediğini belirterek bu mesajları yediemin sıfatıyla yakın aile dostu olan Aydın Doğan’a gösterebileceğini belirtti.

Bazen aşırı heyecan ve kendini savunma refleksi insanlara ciddi hatalar yaptırır.

Bu gazeteci de refleks halinde aslında “üst düzey yöneticilerin” yani açıkçası “sarayın” kendilerine çok müdahale ettiğini, yönlendirdiğini ve talimatlar verdiğini ifşa etmiş oluyor.

Bununla da yetinmiyor bu isimleri Ali Koç’a vereceğini de söyleyerek arkasındakileri bir anlamda tehdit ediyor ve hatta şantaj yapıyor.

Bizler elbette bu tür gazetecilerin hep yukarıdan aldıkları talimatlarla konuştuklarını ve asıl amaçlarının onlara yaranmak olduğunu biliyoruz.

Burada güzel olan panikleyen saray yazarlarının, efendilerini ele vermeleridir.

Ali Koç o programda Kütahyalı’ya “İnşallah sizlerin medyadan temizlendiğinizi göreceğiz” temennisinde bulunmuştu.

Bu gazeteciler böyle giderse daha bu iktidar zamanında temizlenecekler, benci dikkatli olmalılar.