Tarım Bakanı ile yaşadığı fındık polemiği sonrası MHP’den ihraç edilen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurul kürsüsünden Demokrat Parti’ye geçtiğini açıkladı.

Enginyurt “Maaş alıyorum bu milletin sayesinde, bu maaşı helal ettirmem gerekiyor. Hakkı teslim etmem gerekiyor, seçimlere eğer üç yıl varsa, üç yıl boyunca kurumsal bir kimlik adı altında bu millete hizmet etmem gerektiğine inandım. İki buçuk yıldır tanımaktan memnuniyet duyduğum beyefendi kişiliği ile değer verdiğim Sayın Gültekin Uysal kardeşimle birlikte yol yürümeye karar verdim. ‘Yeter söz milletindir’ diyerek 73 yıl önce siyasi olarak Türkiy’ede parti olarak demokrasiye katkısı olan Demokrat Parti’ye geçmeye karar verdim. Rabbim milletimize de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de hayırlı olur diyorum.” dedi.

DP ARTIK İKİ VEKİLLİ

Enginyurt'un Demokrat Parti’ye katılım ve rozet takma töreni yarın 11.00’de Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yapılacak. Enginyurt'un Demokrat Parti'ye geçmesiyle, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'la birlikte artık iki milletvekili 
Meclis çatısı altında olacak.