Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele1, Flash Tv, KRT ve Halk Tv’ye ceza yağdırdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın Gezi davası kararı sonrası yaptığı açıklamaları gerekçe gösteren RTÜK, iktidarı küçük düşürme ve aşağılama gerekçesiyle söz konusu kanallara yüzde 3 para cezası verdi.

'MEDYAYA BASKI SİYASİLERİN AÇIKLAMALARINA KADAR UZANDI'

Kararı RTÜK üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından duyurdu.

Taşcı şunları söyledi:

''RTÜK, TİP Mvekili Ahmet Şık ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Gezi davası sonrasındaki açıklamalarla “iktidarı küçük düşürme ve aşağılama” savıyla Flash, HalkTV, Tele1 ve KRT’ye oyçokluğuyla %3 para cezası verdi.RTÜK’ün bugünkü cezaları gösterdi ki; milletvekilerinin söyledikleri birilerince beğenilmediğinde kanallar cezalandırılarak bu isimlerin yayınlara çıkarılmaması hedefleniyor. Amaç kimse gerçekleri duymasın, bilmesin! Medyaya baskı siyasilerin açıklamalarına kadar uzandı.''

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan Gezi davası kararlarına tepki gösteren CHP'li Özel, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, ''Bu saray rejiminin korkak efendileri tir tir titreyecek. And olsun ki bu kumpası kuranlardan, beraat etmiş Gezi’yi yeni yargılama talimatı verenlerden hesap soracağız. And olsun ki Soma’nın da Gezi’nin de AK Parti’nin zulmettiği herkesin hesabını teker teker soracağız. Birisi masum insanları, çevreci insanları, aydın insanları mahkum etmeye çalıştı. Onların üzerine kapanan mahkeme kapıları, cezaevi kapıları onları mahkum edemez. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun'' ifadelerini kullanmıştı. 

Özel'in sözleri AKP'yi kızdırırken; bugün de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel için RTÜK yönetiminin talimatla özel rapor düzenlediğini açıklamıştı.