Radyo ve Televizyon Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu.

Kararın oy çokluğu ile alındığı belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

Arslan’ın Halk TV ekranlarındaki canlı yayın esnasında sarf etiği “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu” şeklindeki konuşmasına RTÜK inceleme başlatmıştı.

Daha sonra AK Parti, MHP ve BBP, gazeteci Ayşenur Arslan’ın canlı yayında yaptığı yorumlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuştu.

HALK TV'YE SON 14 AYDA 24 KEZ CEZA VERİLDİ

Radyo Televizyon Üst Kurumu, 2021 yılından bu yana eleştirel medyaya dönük cezalandırma politikasına hız verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın duyurduğuna göre, üst kurum 2021 yılında Halk TV'yi 23, Tele 1'i 21, Fox TV'yi 15, KRT'yi de 8 kez cezalandırdı. Cezaların mali boyutu ise 21 milyon 500 bin liraya ulaştı. 


RTÜK üyesi İlhan Taşçı

Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Üst kurum bu yıla da hızlı başladı. Gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına neden olan Demokrasi Arenası programına 5 kez yayın durdurma cezası veren RTÜK bugün de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına aynı cezayı verdi.