Meclise sunulan yasa tasarısı, 20'den fazla kategoriye giren bireyler için Rus vatandaşı olma prosedürünü kolaylaştırmayı öneriyor.

EŞLER İÇİN ‘BASİTLEŞTİRİLMİŞ’ VATANDAŞLIK

Mevzuata göre, eski SSCB vatandaşları ve cumhuriyetlerinde yaşayanlar için Rus pasaportu alma yolu basitleştirilecek. Ayrıca, eski Rus İmparatorluğu veya Sovyetler Birliği topraklarında kalıcı olarak ikamet eden kişilerin doğrudan akrabaları için de geçerli olacaktır.

Dünyanın en büyük ülkesinin vatandaşı olan yakın aileye sahip bireyler de uygun olacaktır. Bununla birlikte, eşler için basitleştirilmiş vatandaşlık prosedürü, ancak evlilikleri sırasında en az bir çocuk sahibi olmaları durumunda mümkün olacaktır.Rusya'ya gelmek isteyen yatırımcılar, basitleştirilmiş vatandaşlık edinme hakkına sahip olanlar listesinde değil.

Belge ayrıca, "yalnızca insani amaçlarla değil, başka herhangi bir nedenle" Rus vatandaşlığı almanın basitleştirilmiş bir yoluna sahip olma hakkına sahip olan kişilerin kategorisini belirlemek için cumhurbaşkanının yetkilerini genişletmeyi de öneriyor.

‘NÜFUSUMUZ YETERLİ DEĞİL’ YORUMUNDAN SONRA GELDİ

Tasarı, Rus liderin ülkesinin karşı karşıya olduğunu söylediği demografik sorunlar hakkında yorum yapmasından kısa bir süre sonra geldi. Geçen hafta düzenlediği yıllık basın toplantısında konuşan Putin, ülkenin 146 milyonluk nüfusunun bu kadar geniş bir bölgeyi kapsamak için "yetersiz" olduğunu söyledi. Sadece 81 milyon civarında çalışma çağındaki insan olduğunu kaydederek, ülkenin büyüklüğüne göre çok küçük bir işgücüne sahip olduğu için bunun Rusya'yı ekonomik bir dezavantaja soktuğunu söyledi. (RT)