Rusya parlamentosu Duma'nın önünde bir konuşma yapan Lavrov, Putin'in son zamanlarda üç Orta Amerika ülkesinin liderleriyle görüştüğünü ve stratejik işbirliklerini güçlendirmek için birlikte çalışmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Lavrov, "Başkan Putin, son derece yakın ve dostane olduğumuz bu üç hükümetten meslektaşlarıyla yakın zamanda telefon görüşmeleri yaptı ve istisnasız tüm alanlarda stratejik ortaklığımızı derinleştirmenin yollarını aramaya karar verdiler" dedi ve Rusya'nın zaten bu ülkelerle “askeri ve teknik dahil” birçok alanda yakın ilişkilere sahip olduğunu kaydetti.

Lavrov, üç ülke ile askeri işbirliğini artırma umutları hakkında sorulduğunda, "Yakın gelecekte, ilgili komitelerin düzenli toplantılarına güveniyoruz" yanıtını verdi.Bu ayın başlarında, Moskova Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'a Latin Amerika'ya asker gönderme olasılığı sorulduğunda, "Bu, o ülkenin dünyadaki güçlü etkisinin temel taşıdır" dedi.

ABD’DEN ‘KARARLI’ DURUŞ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Latin Amerika'daki Rus askeri faaliyetinin son güvenlik görüşmelerinde bir tartışma konusu olmadığını belirterek, bunun gerçekleşmesi halinde ABD'nin "kararlı" davranacağını söyledi. (RT)