Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli Görüş' lideri Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti çok tartışılmıştı.

İL BAŞKANLIĞI'NA 'MİLLİ GÖRÜŞ'ÇÜ

Bu ziyaretin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na 'Milli Görüş'çü olarak bilinen Osman Nuri Kabaktepe getirildi.

ZİYARET VE ATAMA 'ACABA MI?' DEDİRTTİ

Erdoğan'ın Asiltürk ziyareti ve ve partisinin il başkanlığına atama yapması 'Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na mı katılıyor?' şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tüm bu durumlar ışığında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhur İttifakı'na geçer misiniz?" sorusuna "Şartlar ugyun olursa" minvalinde cevap vermişti.

'KESİNLİKLE' KARŞI

Ancak daha sonraki açıklamalarında katılma gibi bir durumun olmayacağını beyan eden Karamollaoğlu'nun Cumhur İttifakı'na "kesin karşı olduğu" belirtiliyor.

İDDİA SICAKLIĞINI KORUYOR

Ancak geçtiğimiz aylarda ortaya atılan bir iddia, kulislerdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor... İddiaya göre Erdoğan, Asiltürk üzerinden ittifaka yakın bir ismi Saadet Partisi'nin genel başkanı yaptırmak için çalışıyor.

PARTİ TABANINDA KARŞILIĞI...

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Osman Nuri Kabaktepe’nin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na atanmasının Saadet Partisi tabanında pek karşılık bulmadığını söyleyen yetkililer, "Kabaktepe, teşkilata verdiği eğitimde sürekli iktidarı eleştiriyordu. AKP’ye il başkanı olarak hangi sözleri aldı bilmiyoruz. Ancak bizleri temsil etmediğini biliyoruz. Geçmişte bizimle oldu diye oy vermeyiz. Ülke hem ekonomik hem siyasi anlamda kötü durumda iken bizleri siyasi hesaplarına katmasınlar" dedi.