Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle;

TERÖR YASASINDAKİ UYGUR DETAYI

*Çin'de bir vahşet yaşanıyor. Şimdi Türkiye eğer bu anlaşma Meclis'ten geçerse Çin'in talep edeceği Uygurları terörist yaftasından dolayı onları iade etmek zorunda kalacak. 

*İşte o zaman siz fecaati görün. Çin bu konuda dünyaya kapalı bir ülke. Bu vebalin altından siz değil sülaleniz bile kalkamaz. Gelecek sülaleriniz bu vebalin altından kalkamaz. 

*Böyle bir kanunu Meclis'ten geçirmeyin. Şu anda Çin'de Uygurlara karşı büyük bir zulüm kampanyasının başladığına şahit oluyoruz. Hiçbir zaman baskılar bu seviyeye çıkmamıştı.

*Çin ile hükümetin münasebetlerindeki yaklaşımı anlamakta zorlanıyorum.

*Çin hakikaten Uygurlara zulüm ediyor. Ayrıca Çin ekonomik münasebetlerinde de iki almadan bir vermiyor. Şu an dünyada en güçlü ekonomik yapıya sahip olan ülke Çin.

OSMAN KAVALA UYARISI

*Mahkemelerimizin özellikle iktidarın baskısı ve etkisi altında olmamaları gerektiğini düşünüyorum. Konunun derinliğine hakim olmadığım için bir şey söylemek istemiyorum. 

ASGARİ ÜCRET 

*Belediyeler bile buna isyan etti. İstanbul ve Ankara belediyeleri 3 bin 100 liranın altında vermeyeceğiz dediler. O da yetmez ama 2 bin 825'e nazaran önemli bir fark var arada.

*İktidar en azından bu dönemden başlamak üzere asgari ücret üzerindeki prim ve vergileri almasın, bundan vazgeçsin. Bir de onun üzerine enflasyonu dikkate alarak yüzde 7'lik zam yapmalı.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

*2020'nin en fazla hasar gördüğü alan ekonomi olmuştur. İktidarın yanlış ekonomi politikaları ile birleşen pandemi işsizlikte patlama meydana getirdi.

*TÜİK iktidarın kolayca kabul edeceği, meseleleri hafife alabilecek rakamları hiç tereddüt etmeden kamuoyuna arz ediyor. Pazara giden sepetini dolduramıyor. Bir süpermarkete giden bazen eli boş çıkmak zorunda kalıyor. Karşılaştığı fiyatlar karşılayabileceğinin çok üstünde.

*Bebek bezleri, ayçiçek yağları alarm cihazlarına bağlanmış şekilde kilit altında tutuluyor. Alım gücüne sahip insanların alıp götürme ihtimali ortaya çıktı diye. Bu da içinde yaşadığımız fecaati gösteriyor.