Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmiş ve bu ziyaret ittifak tartışmalarına sebep olmuştu.

Erdoğan'ın evinde ziyaret ettiği Oğuzhan Asiltürk, Kudüs TV’de katıldığı bir yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yayın sunucusunun Asiltürk’e, “AK Parti’den Saadet Partisi’ne bir ittifak teklifi gelirse, Saadet Partisi sizce Cumhur İttifakı’nda mı yer alır? Millet İttifakı’nda mı yer alır?” sorusunu yöneltti. Oğuzhan Asiltürk bu soruyu şöyle cevapladı:

* Ben herkes aynı şeyi söylüyorum. Bizim görevimiz, o noktaya gelene kadar… Bakın ben CHP ile de öyle sert bir üslupla konuşmuyorum. İYİ Parti’yle de, MHP’yle de ama MHP’den olumlu cevap gelmedi. Bütün partilerle iyi davranmamız lazım. Biz partiler bunu yaparsak toplumda da bu akis bulur. Bak sadece AK Parti’nin gelmesi bile toplumu ne kadar değiştirdi. Diğerlerine de aynı şeyi söylüyorum. Bizim görevimiz iyiyi, doğruyu, güzel olanı tek kelimeyle hakkı anlatmaktan ibaret.

* Kimseyle de bir düşmanlığımız yok. Onun için ileride, “Şöyle mi yaparız? Böyle mi yaparız?” demenin zamanı seçime bir hafta kala buna karar verilir yapılır ama ondan önce ben bunu açıklarsam bir bölünme yaşanır. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağımız kalbimde durur ve en sonunda ikisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona istişareyle karar verilir. İlan ederiz.