Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Covid-19 hastalığına yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Karamollaoğlu, Covid-19 hastalığına yakalanan vatandaşların da sağlıklarına kavuşmalarını diledi.

'SADECE ÖVGÜ HİÇBİR ŞEYİ DÜZELTMEZ'

Sağlık çalışanlarının son 2, 3 senelik süreçte birçok sorun ile karşılaştığını kaydeden Karamollaoğlu, sağlık çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sağlık çalışanlarımızın çalışma ortamlarının daha elverişli olması, yaşanan maaş dengesizliğinin düzeltilmesi ve sağlık alanındaki şiddet olaylarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Özellikle son 2-3 senedir zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız. Şunu bilmeliyiz ki sadece övgü kimseyi tatmin etmez, mutlaka fiziki düzeltmeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

'ÖĞRETMENE HAKİKİ DEĞERİ VERİLMELİ'

Öğretmen Meslek Kanununa da değinen Karamollaoğlu, kanunun yetersiz kaldığını kaydederek, “Öğretmenlikle ilgili bir yasa çıkarılacaktı ama sadece kademelerle ilgili yasa gündeme geldi. Eğitimde mesele; okul müdürünün nasıl seçileceği değil, öğretmene hakiki değerin nasıl verileceğini konuşmaktır. Kadrolu öğretmen ile ücretli öğretmen arasında ne fark var? 1 milyonun üzerinde bir öğretmen kadrosu var. 300, 400 bin civarında atanmayı bekleyen öğretmen var. 10 bin öğretmene kadro verildi diye davulla zurna ile ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR, ZAMLARA KARŞI ÖNLEM ALMALI VE ZAMLARI GERİ ÇEKMELİ'

Yaşanan ekonomik kriz ortamında vatandaşın zorluklar yaşadığının altını çizen, zamlara tepki gösteren vatandaşlara hainlikle suçlanmasının bir gaflet olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Vatandaşımız yaşanan ekonomik krizin acı meyvelerini her gün yüzü ekşiyerek yemek mecburiyetinde kalıyor. Bir gün akaryakıta, ertesi gün elektrik faturasına, bir sonraki gün doğalgaza bakıp ay sonunu nasıl getireceklerini endişesini yaşıyor vatandaşlarımız. Halkın zamlara tepkisini ‘hainlikle, nankörlükle’ itham etmekten daha büyük gaflet olmaz. Vatandaşımız tepki göstermekte haklıdır, iktidarın gerekli tedbirleri almasına ve bu zamları geri çekmesine ihtiyaç vardır. Pazarda artık yarım kilo satılan sebzeleri görüyoruz, patlıcanın tanesi 8 lira, salatalığın kilosunun 25-30 lira olduğu günleri yaşıyoruz. TÜİK’in tüm makyajına rağmen; bir asgari ücretli çalışanımızın bir ayda enflasyon nedeniyle en az 470 lirası buhar oldu, uçtu” dedi.

HANİ BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE İSTİKRAR OLACAKTI?

Bakanların, kurum yöneticilerinin sık değiştirildiğini hatırlatan Karamollaoğlu, sorunların değişimlere rağmen devam ettiğini kaydederek, “Bakanlar değişiyor, kurum yöneticileri değişiyor; fakat kötü gidişat değişmiyor. İnsanları değil, politikalarınızı değiştirirseniz ülke düze çıkabilir. Hani bunlar parlamenter sistemde yaşanıyordu? Şimdi Başkanlık sistemi var! Hani istikrar olacaktı? Bu sistem içerisinde Ahmet gitmiş, Mehmet gelmiş önemi yoktur. Çünkü isimlerin değil; sistemin ve zihniyetin değişmesi gerekmektedir. 21’nci yüzyılda bir ilin 3 gün elektriği nasıl olamaz! Valiye, bürokratlara kabahat bulmak hiçbir şeyi çözmez. Başka konulara milyarlar ayırılırken, vatandaşın yaşayabileceği tehlikelere karşı hiçbir tedbir alınmış değil. Kanun gitmiş kararname gelmiştir. Türkiye kanunlar ülkesi değil, kararnameler ülkesi haline getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

'SİSTEM TÜRKİYE’NİN DENGESİNİ BOZDU'

Başkanlık sistemi ile seçilen kişilerin değil atanan kişilerin olduğunu belirten Karamollaoğlu, Her işin tek bir kişi üzerinden gittiğini kaydederek, “Seçilmişler gitmiş, atanmışlar gelmiştir. Ortak akıl gitmiş, tek akıl gelmiştir. İstişare gitmiş, talimat gelmiştir. Meclis gitmiş, Külliye gelmiştir! Bu sistem Türkiye’nin dengesini bozmuştur. Isparta’nın faturasını Vali’ye, enflasyonun faturasını da TÜİK’e yükleyerek bu işin altından kurtulamazsınız. Siz elektriğe üç ayda yüzde 150 zam yapacaksanız, üretim maliyetlerini üç ayda üç katına çıkaracaksınız; sonra çıkıp fırıncıyı, pazarcıyı, marketçiyi fırsatçılıkla suçlayacaksınız. Bilinmelidir ki; bu ülkedeki en büyük fırsatçı bu iktidarın kendisidir” dedi.

'2022 DİYE HEDEF KOYUN'

İktidarın gelecek yıllarla ilgili hedeflerini eleştiren Karamollaoğlu, iktidarın gelecek ile ilgili hedeflerinin yerini bugün yaşanan sorunlara çözüm bulmak olarak değiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “İktidar 2053 değil, 2022 yılı Türkiye’sini düzeltmeye çalışmalıdır. Hedefler hep uzaklaşıyor. Ya mübarek! Gelin, 2022 diye hedef koyun. Güya 6 ay sonra bu ekonomik modelin başarısını görecektik, enflasyon düşecekti. 4 ay geçti, düşen enflasyon değil, halkın alım gücü oldu. Düşen enflasyon değil, insanların gözündeki umut ışığı oldu maalesef” ifadelerini kullandı.

'EKONOMİ ÇARKI BORÇ İLE DÖNÜYOR'

Türkiye’nin en çok faiz ülke olduğunu belirten Karamollaoğlu, ekonominin tamamen borç ile döndürüldüğünün altını çizerek, “Hazinenin Şubat Ayı’nda 101,7 milyar TL ödemesi var. Bunun 64,1 milyar lirası iç borç, kalan kısmı da dış borç ödemesidir.  İç borç ödemesinin 33,8 milyar lirası, dış borç ödemesinin de 7,9 milyar lirası faize ödenecek yani 42 milyar lira faize ödeniyor. Sadece faiz. Daha vahimi ise, 64,1 milyar liralık iç borç ödemesine karşılık 49 milyar liralık yeniden borçlanma yapılacağıdır. Yani çark borç ile dönüyor. Borç faiz yükünü getiriyor. Üstesinden nasıl gelineceğine bir cevapları yok, oyalama var. İktidar, dünyanın en büyük on ekonomisi arasına girmeyi vadederken; dünyanın en çok faiz ödeyen, en yüksek enflasyonuna sahip ve en borçlu ekonomileri arasına giren ülke konumuna geldik” dedi.

'ADİL DEVLET VE ADİL PAYLAŞIM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Saadet Partisi’nin yaşanan sorunları çözebileceğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Maalesef Türkiye’nin öncelikli sorunu; iktidarın bizi içine çektiği bu derin yoksulluktur, ağır ekonomik koşullardır. Ne derlerse desinler. İnsanca yaşamı, onurlu bir yaşamı savunacağız. Asgari yaşamı değil, müreffeh bir yaşamı savunacağız. Adil devlet ve adil paylaşım için mücadele edeceğiz. Biz Saadet Partisi olarak, insanımızın içine bırakıldığı bu yoksunluk ve yoksulluk düzenini mutlaka değiştireceğiz” dedi. (Milli Gazete)