Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya’ya konuştu. Aydın, gündemdeki ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

“NEZAKET ZİYARETİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Erdoğan’ın seçim öncesinde geçmiş dönemlerde de farklı siyasi partilerle görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Aydın, “Ancak bunu biz Saadet Partisi olarak bir nezaket ziyareti olarak görüyor ve aynı zamanda bir diyalog iklimi açısından da önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Arzu ederiz ki sayın Cumhurbaşkanı başka siyasi partilerle de bu tip diyaloglarını gerçekleştirsin. Her ne menfaat peşinde koşuyor olursa olsun, hiç önemli değil, netice itibariyle diyalog önemlidir” şeklinde konuştu.

“SAADET PARTİSİ’Nİ ‘YERİNDEN OYNATMA’ ÇABASI”

Aydın, Saadet Partisi’nin bu görüşmeye ilişkin duruşunu şöyle ortaya koydu:

“Öncelikle şunu ifade edelim, en erken 2 yıl içerisinde seçim olacak gibi duruyor bugünkü tabloya baktığımız zaman. Yani 2023’te seçim olacaksa bugünden bir seçim ittifakı tartışmalarını; Saadet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhur İttifakı değerlendirmelerini ben gündemi meşgul etmek olarak görüyorum. Ama aynı zamanda şüphesiz seçim olmaksızın da böyle bir tartışmanın olmuş olması, Saadet Partisi’nin durduğu yere ilişkin olarak bir ‘yerinden oynatma’ çabası olduğunu da düşünüyoruz.”

“RAYDAN ÇIKMIŞ TRENİ HIZLANDIRMAK SADECE FELAKETİ ARTTIRIR”

“Biz Saadet Partisi olarak peşinen şunu ifade edelim” diyen Aydın, “Saadet Partisi olarak durduğumuz yer bellidir. Raydan çıkmış trenin hızlandırılması sadece felaketi arttırır. Biz Türkiye’de ekonomide, dış politikada, adalet ve hukukta, özgürlükler alanında fevkalade bir yıkılmışlık, kuraklık yaşıyoruz. Bu ortamın oluşturucusu olan anlayışa şu anda güç vermeyi ülkemize, milletimize yapılacak bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Raydan çıkmış treni hızlandırmak sadece felaketi arttırır, o trene binmeyiz” ifadelerini kullandı.

“SUNİ GÜNDEMLERLE ZAMAN KAYBEDEN ANLAYIŞI DOĞRU BULMUYORUZ”

Öte yandan parti binasında basın açıklaması gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın da ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Vatandaşın esas gündeminin ‘ittifak’ değil ekonomi ve işsizlik olduğunu vurgulayan Aydın, “Üretilen birçok suni gündem olsa da vatandaşımızın değişmeyen en büyük gündemi geçim problemidir. Araştırmalara göre Türkiye’nin en büyük sorunlarının ekonomi ve işsizlik olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 61.8’dir. Biz Saadet Partisi olarak bu milletin sorunlarını görmezden ve duymazdan gelen suni gündemlerle zaman kaybeden siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.

“BİZİM GÜNDEMİMİZ VATANDAŞIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARIDIR”

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim hangi havayı estirirse estirsin, hangi algı oyunlarını yaparsa yapsın bizim derdimiz de, gündemimiz de, önceliğimiz de sadece ama sadece bu aziz milletin karşı karşıya kaldığı problemler ve bunların çözüm yollarıdır. Daha seçime şu kadar gün var ama odaklanılan konu; ittifaklar, oy oranları, kim ne kadar oy alacak, kim kiminle hareket edecek… Şüphesiz bu konularda önemlidir lakin bugün için en önemli gündemimiz, yarın ne yiyeceğini, bir hafta sonra kapısına gelecek ev sahibine ne diyeceğini düşünen insanlarımızın halidir. Asıl konuşulması, gündem yapılması gereken konular bunlardır.”