Polemik TV'de Aykut Metehan'ın sunduğu 'Söz Gençlikte' programının bu haftaki konuğu Saadetli Abdulkadir Karaduman'dı. Eğitim sisteminde salt ideolojik kararların alınmayacağını ancak muhafazakar eğitim sistemini desteklediklerini ifade eden Karaduman, cemaat ve tarikatlara desteğin devam edeceğini ancak bunların bir devlet kontrol mekanizmasına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

'CEMAATLER BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ'

"Cemaat ve tarikatlar bu toplumun ortak değeridir. Bunu görmezden gelemeyiz. Türkiye'de çok açık bir barınma krizi mevcut. Cematt yurtları burada insiyatif alıyor"

'EĞİTİM MÜFREDATI SALT İDEOLOJİK BASKIYA MARUZ KALMAMALI'

"Elbetteki eğitimdeki sistemsizlikten muzdaribiz. Biz eğitimi de sistemi de düzelteceğiz. İstanbul'da boğazın kenarında eğitim alan çocuk ile Hakkari'nin bir köyünde eğitim alan çocuk aynı fırsatlara sahip olacak. Aynı eğitimi alabilecek. Eğitim müfredatına elbetteki bir müdahalemiz olacaktır ancak bu salt ideolojik bir müdahale değil, ülkemiz geleceği için bir müdahale olacaktır"

'GENÇLERİN SORUNLARI BU ÜLKENİN GERÇEK BEKA MESELESİDİR'

"Gençlerin sorunları ne sorusu bana doğru gelmiyor. Çünkü sorunu gençler yaratmıyor. Gençler sorunun merkezine doğrudsn çekilmemeli. Gençler aslında bu sorunlara yetişkinler tarafından maruz bırakılıyor. O yüzden bu ülkenin gerçek beka meselesi gençlerin sorunlarıdır"

'BU EKONOMİ MODELİNİ YIKACAĞIZ'

"Ranta, faize, borca, ithalata ve betona dayalı bu eğitim modelini yıkacağız. Yerine AR-GE'lere yatırım yapan altyapılara, yapay zeka ve fabrikalara yatırım yapan bir Saadet Partisi iktidarı göreceksiniz. Bu ekonomi modelini kökünden değiştireceğiz"

'LOZAN'IN GİZLİ MADDELERİ KALKIYOR, 2023'TE UÇUYORUZ(!)'

"Lozan'ın o meşhur ama gizli maddeleri önümüzdeki yıl yürürlükten kalkıyor. Artık özgürce Bor çıkaracağız, Ay'a çıkacağız, uçacağız... Bunlar safsatadan öte bir laf değildir"

'GENÇLER KENDİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDECEK'

"Gençler kendini tabii ki de özgürce ifade edecek. Böyle bir vaadi ben kabul etmiyorum. Bu bir vaad değil zorunluluktur"