elahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın Ocak Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda, çalışmalarda büyük başarı gösteren Saadet Partisi İzmir ilçe teşkilatlarına hediyeleri verildi. Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapıldığı divan toplantısında Saadet Partisi Genel Merkezi’nin yeni belirlediği ‘Adil Devlet Adil Paylaşım Seninle Olur’ kampanyası da tanıtıldı. Divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Saadet Partisi İzmir İlçe Başkanları, STK ve siyasi partisi temsilcilerinin yanı sıra birçok teşkilat mensubu katıldı.

'TÜRKİYE’DE VATANDAŞIN ALIN TERİ İLE ÖDEDİĞİ VERGİLER HANGİ İSTİKAMETE AKIYOR?'

İl divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir,  Türkiye’deki gelir eşitsizliğine dikkat çekerek, “Bir ülkede adaletin düzeyini veya adaletsiz bir sistemin olup olmadığını görmek istiyorsanız, bir tek şeye dikkat edeceksiniz, paranın akış istikametine. Paralar nereye gidiyor ona bakacaksınız. Türkiye’de vatandaşın alın teri ile ödediği vergiler hangi istikamete akıyor, bunu kavradığınız andan itibaren adaletli bir sistem olup olmadığını anlarsınız. Bunun için ölçülerimiz vardır. Vergi muafiyetlerinden kimler yararlanıyor, vergiler nasıl harcanıyor? Buna bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

'NEDEN FAİZ DÜŞÜRMEDİ BANKALAR?'

Sabri Tekir, kredi sisteminin iyi izlenmesi gerektiğini belirterek, “Kredi mekanizması yoluyla vergilerin kimlere ne şekilde akıtıldığını çok iyi bir şekilde izlemeliyiz.  Ve eğer vergi gibi, kredi gibi hususlarda bir dengesizlik varsa, ilişkisizlik varsa, bu bilinçli bir şekilde kurulmuştur ve dolayısıyla da parasal akımların bu kurulan dengesiz sistemle birilerine akıtıldığını görmüş olursunuz. Politika faizinin iktidar eliyle yüzde 18’den yüzde 14’e düşürüldü. Merkez Bankasının faizi düşürüldü. Arkasından herkes bekliyordu ki, bankalar da vatandaşa verdikleri kredilerin faizlerini düşürsünler. Peki, düşürdüler mi? Hayır. Daha da yükselttiler mi? Evet. Ama en önemlisi bankalar devletten aldıkları o paraları devlete iki gün sonra satarlarken yüzde 22,70 üzerinden sattılar. Neden faiz düşürmedi bankalar? Nas kamuflajı altında bankalar fonlandı da onun için” diye konuştu.