Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedi başkomutan, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'üncü yılında tüm yurtta saygıyla anıldı. Tüm Türkiye'de saat 09.05'te yurttaşlar saygı duruşunda bulundu. Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul'da hayat, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla adeta durdu.

Atatürk'ten son mektup şiiri - Halim Yağcıoğlu

İstanbul'da işine giden çalışanlar, okuluna giden öğrenciler, üst geçitlerde ve durakta bulunanlar, sokak satıcıları, 2 dakika saygı duruşunda bulundu. Bazı İstanbullular evlerinde, bazıları iş yerlerinden çıkarak kapı önlerinde saygı duruşuna katılırken öğrenciler de yurtların balkonlarında Ata'larını andı. Kentin ana caddelerinde, sokaklarında da saat 09.05'te trafik dururken, araçlarından inen sürücüler korna çalarak saygı duruşuna eşlik etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de sürücülerin araçlarını durdurarak anmaya katıldığı görüldü.

İBB'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne özel etkinlikler! - KÜLTÜR.İSTANBUL

Metrobüs, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında da yolcular sirenlerin çalmasıyla ayağa kalktı. Bazı metrobüsler de bu sürede duraklarda bekleyerek saygı duruşuna katıldı.

Galata Köprüsü'ndeki balıkçılar, parklarda ve sahillerde yürüyen İstanbullular da saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

İstanbullular saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'na da eşlik etti. Kente görev yapan polis ekipleri de sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna katıldı.

DOLMABAHÇE'DE 09.05

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'bedenen' hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda da duygu dolu anlar yaşandı. Ata'ya saygı için alanda bekleyen yüzlerce yurttaş, saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. 

Atatürk ve Fenerbahçe | Fenerbahçe

ANKARA'DA 09.05

Ankara'nın en işlek noktalarında da hayat, Ata'ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında yurttaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti. Saygı duruşu sırasında duygulanan pek çok yurttaş oldu.