Merkezlerin bu illerin ardından kısa süre içinde 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesine; daha sonra da tüm yurda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KOMPLİKASYONLARI İKİ YILA KADAR TAKİP EDİLECEK

* Merkezlerde Covid-19 geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek.

Merkezlerin tüm yurda yayılması planlanıyor

* Hastalığa karşı sağlık kalitesinin artmasının da hedeflendiği uygulamada yeni politikalara yönelik çalışmalar yürütülecek.

* Merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI OLACAK

* Merkezlerde tamamen gönüllülük esası olacak. Buna göre Covid-19 geçiren vatandaşlar aranarak merkeze davet edilecek ve randevu oluşturulacak.

OLASI HASTALIKLARIN DA ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLACAK

* Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Covid-19'un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunuyor.

ANKARA VE ESKİŞEHİR ÖNCÜ ŞEHİRLER OLDU

* İşlemleri için hiçbir ücretin istenmediği uygulamaya, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesinde ise 8 Aralık itibariyle hasta kabulüne başlandı.