Yönetiminde eski kamu bürokratları, devlet memurları ve işadamları yer alan Muğla Çevre Vakfı Turizm Ticaret Limited (MUÇEV), yeniden gündemde. MUÇEV, muhalefet belediyelerinin elinde bulunan Türkiye’nin en güzel sahillerinin verilmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi ise yıllık geliriyle...

SORU ÖNERGESİNE CEVAP VERİLDİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, MUÇEV’in çevrenin korunmasını sağlamak için kurulduğunu söyleyerek, vakfın yürüttüğü faaliyetleri de şöyle sıraladı: “Muğla, Antalya ve Edirne illerinde bulunan sorumluluk alanlarını denetlemek, çevre temizliği yapmak, plajların temizlenmesini sağlamak, Sıfır Atık Mavi Projesi kapsamında deniz dibi temizliğini yapmak, sorumluluk alanlarında varsa endemik bitkilerin korunmasını sağlamak.”

21.8 MİLYON GELİR

Yanıta göre MUÇEV 2019’da toplam 21.8 milyon gelir elde etti. Elde edilen gelirden toplam 21 milyon 62 bin 840 lira harcama yapıldı. Yanıtta, şirketin kuruluş amacına göre yapıldığı ifade edilen harcamalar arasında salgın ve Ramazan ayı nedeniyle kaymakamlık aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gıda paketi yardımı yapılması da var. 

MUÇEV NERELERİ İŞLETİYOR?

Fethiye: Ölüdeniz Kumburnu, Belcekız, Kayaköy Gemiler Koyu, Çalış Plajı, Şat Burnu Günübirlik Alanları, Göcek Fethiye Belediyesi Yat Bağlama İskelesi.

Ortaca: Sarıgerme Sahilleri.

Ula: Akyaka Kadın Azmağı Günübirlik Alanı ve İskelesi ile Akyaka Kamp ve Mesire Yeri, Akbük Koyu. Menteşe'de Akbük Günübirlik Alanı.

Marmaris: Kızkumu, Karacasöğüt ve Selimiye iskeleleri.

Datça: İskele Plajı, Kargı Koyu, Kurucabük, Kumluk ve Taşlık plajları ile Karaincir.

Bodrum Gümüşlük:  Bitez Plajları.

Antalya: Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nde yaklaşık 13 hektarlık denizalanı ve iskele.