Sosyal medya üzerinden videolar yayınlayıp birbirlerine adeta savaş açan, alenen ölümle tehdit etmekten de çekinmeyen iki çetenin 'sanal kavgası'nda savcılık kararını verdi.

Aralarında "Hanımağa" lakaplı Güniz Akkuş'un da bulunduğu 4 kişi için 28 yıla kadar hapis cezası istedi. Sosyal medyada suç örgütü liderlerinin lehine, aleyhine anlaşmazlığa düşen iki grupla ilgili savcılığın tespitleri ise oldukça dikkat çekici.

Savcılık, "Suça tahrik edici ifadeler kullandılar. Toplumda infiale sebebiyet verebilirler. Güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep olabilecek eylemler gerçekleştirebilir" diyerek sosyal medya savaşına noktayı 'suç işlemeye alenen tahrik etme', 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından dava açarak koydu.

Bir süredir anlaşmazlık yaşayan iki grup sosyal medyada birbirine girdi. Videolar çekip birbirlerini hedef gösterdi. Sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları ölüm tehdidi içeren videoları ise emniyetin dikkatinden kaçmadı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) İstanbul merkezli 6 şehirde operasyon düzenledi. İçlerinde "Hanımağa" lakaplı olarak bilinen, polislikten atıldıktan sonra çete kurup eğlence mekanlarını haraca bağladığı iddiasıyla mahkum olan Güniz Akkuş'un da bulunduğu birçok isim gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerindeki aramalarda çok sayıda silah, mermi gibi suç eşyası ele geçirildi. Dijital materyallere de el konuldu. Savcılık da yaptığı araştırmaların ardından soruşturmasını tamamladı.

Savcılık iddianamesinde şüpheliler Güniz Akkuş, Cenk ve kardeşi Zafer Çelik ile Murat Akkuş'un sosyal medyada paylaştığı videolara tek tek yer verdi. Yayınladıkları videolarda saniye saniye nasıl birbirlerini hedef gösterip, ölümle tehdit ettiklerini anlattı. Dahası savcılık şüphelilerin karşıt görüşlü suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine videolar paylaşıp birbirlerini tehdit ettikleri gibi suça tahrik edici ifadeler kullandıklarını belirledi. Video içeriklerinin toplumda infiale sebebiyet verebileceğini aktaran savcılık, güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep olabilecek eylemler gerçekleştirebileceklerinin de altını çizdi.

Savcılık, sosyal medya üzerinden birbirlerini alenen adeta 'racon' kesen şüphelilerden aralarında 'hanımağa' olarak tanınan Güniz Akkuş'un da bulunduğu 4 kişiye dava açtı. Sanıklar 'suç işlemeye alenen tahrik etme', halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Gözler mahkemenin vereceği kararda.

Kaynak: Sabah