İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TARKAN: DİNİ KENDİ YOBAZ DÜŞÜNCELERİNE ALET EDİP...

Kararı sert bir dille eleştiren Tarkan, "Yolsuzluk yapanları, hırsızları, kanunları çiğneyip doğayı katledenler, hayvanları öldürenleri, dini kendi yobaz düşüncelerine alet edip toplumu kutuplaştıranları görmezden gelen hukuk sistemimiz Gülşen'i bir kalemde tutukluyor" dedİ. Tarkan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Tanık olduğumuz hukuksuzlukların, adalet sistemimizin ikiyüzlülüğü ve çarpıklığı karşısında her gün biraz daha hayretler içerisinde kalıyoruz. Çocuklara cinsel istismarda bulunanları, kadın katillerini, tacavüzcüleri tutuksuz yargılayan hatta bazen hiç yargılamayıp serbest bırakanlar Gülşen'e gelince hızla harekete geçiyor. Yolsuzluk yapanları, hırsızları, kanunları çiğneyip doğayı katledenler, hayvanları öldürenleri, dini kendi yobaz düşüncelerine alet edip toplumu kutuplaştıranları görmezden gelen hukuk sistemimiz Gülşen'i bir kalemde tutukluyor. Gülşen'e yapılan bu haksızlık son bulmalı ve Gülşen hemen serbest bırakılmalı"

Gülşen’in tutuklanmasına sanat camiasından birçok isim tepki gösterdi.

O mesajlardan bazıları şu şekilde:

Selda Bağcan: Gülşen’i hemen serbest bırakın… Bunca şöhreti ile nereye kaçacaktı…

Sıla Gençoğlu: Adalet herkese lazım, hep lazım ve herkese eşit lazım. Tutuklamak nedir?

Atilla Taş: Gülşen’e, bana jet hızıyla işleyen hukuk sistemine şapka çıkarıyorum. Sedat Peker 1.5 yıldır neler anlatıyor tık yok. Sonra da gel hukuk var de. Hah! Demek Gülşenmiş suçlu, helâl olsun!. Artık tüm ülke huzur içinde uyuyabilir.

Mabet Matiz: Gülşen hemen serbest bırakılmalı. #FreGülşen

Harun Tekin: Dayattıkları gibi olmadığı, giyinmediği, konuşmadığı için bugün bir kadın sanatçı tutuklandı. #Gülşen

Ahmet Ümit: Gülşen’i tutukladılar. Tutuklanmayı gerektiren suç nedir? Gerçekten burada bir insanı hapse attıracak suç nedir? Ey hukukçular, bir kadını özgürlüğünden mahrum bırakacak suç nedir, açıklar mısınız?

Aynur Aydın: Hakaret ettiyse gidip hakaret davası açarsınız, tutuklamak nedir?

Hadise: Çok üzgünüm. Hepimiz insanız, yanlışlar ve hatalar yapabiliriz çünkü insanız. Özür dilemek, özür dileyebilmek büyük bir erdemdir ki özür dilendi. Size soruyorum, kadınları vahşice öldüren ik ay yatar çıkarım diyen adamları, çocuklarının yanında karısını döven adamları bugün Gülşen'in tutuklandığı gibi tutuklasalardı kaç tane kadın bugün hayatta olurdu?

Armağan Çağlayan: Tutuklamak nedir yahu? İnanılır gibi değil! #gülşen. Zaten görüntüler var. Söylediğini kabul ediyor. Sulh ceza hakimi delil karartacağına hükmettiyse demek! Karartılacak delil mi var ki?

Redd: Utanç, Endişe ve Öfke duyuyoruz. Gülşen’i serbest bırakın!

Ece Seçkin: Çok üzgünüm.Ağzından çıkan cümleyi kendisi de tasvip etmediğini belirtti ve özür diledi..Tutuklama,uygulanan en ağır tedbir kararı.Bu kararın Gülşen için uygulanacak en orantısız karar olduğunu düşünüyorum ve Türk adaletinin bu kararı yeniden gözden geçirmesini diliyorum.

Sevcan Orhan: Adam mı öldürmüş,hırsızlık mı yapmış,cana-mala-insana-hayvana zarar mı vermiş, terörist mi? Sahnede söylediklerini, üslubunu ben de doğru bulmadım,ama özür dilemiş.Özrü kabul edersin,etmezsin,eleştirirsin, seversin,sevmezsin o başka.Bunun için insan tutuklanır mı yahu!

Şahan Gökbakar: Gülşen yargılandığı suçtan, en üst sınırdan CEZA ALSA BILE TUTUKLANAMAZKEN, mahkeme gününe kadar tutuklamak nasıl açıklanabilir?

Selçuk Yöntem: Dün Ensar Vakfında 45 erkek çocuğuna yapılan tecavüz araştırılsın önergesine red verenler, bugün Gülşen'in tutuklanmasına zafer naraları atıyor. Karakteriniz batsın.

Edis: Üzüntüm tarifsiz. Herkesi ve her şeyi anlayabilmekle beraber bir sanatçının, yakın arkadaşım olan meslektaşımın söylemlerinden ötürü cezaevine gönderilmesi beni yıkmıştır. Arkadaşımın samimi beyanlarına inanıyorum. Türk adaletinden kararını yeniden gözden geçirmesini bekliyorum.

Derya Uluğ: Gülşen için bu kadar hızlı ilerleyen adalet sisteminden, çocuk ve kadın tacizcilerine, katillerine, onlarca sayamayacağım suçu işleyip sokaklarda dolaşan baş tacı edilenler için de aynı adaleti bekliyoruz. Hızlıca!

Zeynep Bastık: Yıllardır şarkılarıyla toplumun her kesimini bir araya getirmiş Gülşen’in arkadaş arasındaki tek cümlesiyle, toplumu ayrıştırmaya çalıştığını düşünmek? Hele ki hatasının farkına varıp özrünü dilemişken… Çok üzgünüm ve kaygılıyım!

Gaye Su Akyol: Korku imparatorluğunda sıradan bir gün; suçlu ilan et, suç yarat, linç örgütle, devletin organlarını kullanarak hukuksuzca cezalandır. Yıllardır kadınlara, LGBTİ+’lara, azınlıklara karşı sistematik olarak nefret suçu işleyen bir güruh ve yardakçıları, yargılanacaksınız.

Tuba Ünsal: Bu ülkede ifade özgürlüğü hep sağ kesimin ve sözde dindarların elinde… Aylardır Gülşen üzerinden sanatçılara demediğinizi bırakmadınız. Kadınlar üzerinden yapılan açıklamalara hep göz yumdunuz ama başı sonu belli olmayan bir espri söz konusu yine sağcı bir grubu hedef alınca hop anında soruşturma… Tabii ki sonuna kadar Gülşen.

Demet Sağıroğlu: Bunca eksiğin karşıtı Gülşen miydi? Tuhaf adalet işleyişi neden Talibanlaştı? Madem öyle neden surelerle dalga geçenler terfi ettirildi? Bu nasıl bir hukuk işleyişi? Neden bu iki yüzlülük?