POLEMİKHABER / ÖZEL

AK Partili Sancaktepe Belediyesi, park bahçeler için ihaleye çıktı. Sakarya merkezli Grup Plantpark Bilişim Fidancılık ve Reklam Hizmetleri San. Ve Tic. Limited Şti. ihaleyi kazandı. İhaleye konu olan mallar teslim edildi. İhale bedelinin 50 bin TL’lik kısmı ödendi, kalan 100 bin TL’nin ise daha sonra ödeneceği kaydedildi.

ÖDENEĞİN AYRILMIŞ OLMASI GEREKİRDİ…

Ancak, KİK kapsamında yapılan, normalde ödeneği ayrılmış olması gereken ihalenin kalan kısmı ödenmedi. Yürütülen görüşmelerden de sonuç çıkmadı. En son, alacaklı şirketin avukatları devreye girdi. Şirket avukatı İbrahim Adıyaman, kalan tutarın faizi ile ödenmesi için icra takibi başlattı.

DÜN HACİZ İÇİN GİTTİLER

İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü haciz işlemi için karar verdi. Alacaklı şirket avukatı dün Sancaktepe Belediyesine hacze gitti. Bu esnada, alacaklı vekili ve icra memurunu Belediyenin Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin karşıladı. Girgin, alacaklı vekilinden, ödeme için süre talebinde bulundu.

BİR AY İÇİNDE ÖDEME SÖZÜ

Yürütülen görüşmeler sonrası, süre talebi kabul edildi. Tarafların imza altına aldığı haciz tutanağına göre, alacak tutarı 107 bin 920 TL olarak kayda girdi. Girgin’in, belediye adına verdiği borcun 20 Aralık’a kadar ödeneceği sözü, alacaklı vekili Av. Özgür Emre Gökçe, icra memuru ve belediye yetkilisi Yusuf Girgin tarafından imza altına alındı.