Şarkıcı Gülşen imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle İstanbul'da polis tarafından gözaltına alındı.

Gülşen, geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sarf ettiği hakaret içeren sözleri nedeniyle tepkilerin odağında. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.”

Gülşen söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı. Gülşen'in evinden alınarak ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldüğü belirtildi.

MEB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da Gülşen'in ilgili sözleri gerekçesiyle hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.