İBB Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili olarak da görev yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun birçok toplantı düzenlediği "RB Ramazan Bingöl Et Lokantası”nın, Belediye Başkanlık onayı ile iki kez süre uzatımı aldığı ortaya çıktı.

İLGİNÇ TESPİTLER...

Esenler Belediyesi’nin mülkiyetindeki müstakil 3 katlı binayı kullanan RB Restoran’ın, aylık 28 bin 105 TL kira ödediği bilgisine de yer verilen Sayıştay raporunda özetle şöyle denildi:

"İdarenin bazı taşınmazları, kiralama ihalesi yapılmadan ecrimisil alınarak kullandırılmaktadır. Yasal düzenlemeye göre, İdare taşınmazları ihale suretiyle kiraya vermelidir. İdare taşınmazının işgali devam ederse, işgal süresi için bir tazminat olarak ecrimisil alınmalı; işgalin devam etmesi durumunda taşınmazın tahliyesi için ilgili mülki amire talepte bulunulmalıdır. Bu durumda ecrimisilin bir kiralama yöntemine ve olağan bir taşınmaz yönetim şekline dönüştürülmesinin mevzuata aykırı olduğu açıktır.”


Sayıştay raporunda ayrıca, işlemlerin incelenmesi sonucunda 5 adet taşınmazın, kira süresinin bitmesine rağmen ecrimisil alınarak kullandırıldığı ve bu şekilde kira süresinin uzatıldığı da anlaşıldı.

RAPORDAKİ YEMEKLER

Esenler Belediye'nin RB Ramazan Bilgöl Et Lokantası’nda verdiği yemekli toplantıların bazıları şöyle:

*İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Esenler eski İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel onuruna verilen veda yemeği

*Dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı sıra geceleri. 

*“Şehir Yazarları ve Akademisyenler Esenler’de buluştu” adlı yemekli toplantı

*Köşe yazarları ile iki farklı buluşma yemeği. 

*“Dostlar divanı” toplantısı

*İsmail Ağa Cemaati’nin dernek ve kuruluşlarının mensuplarıyla yenilen yemek

*Kentsel dönüşümle ilgili basın toplantısı

*Moğalistan’dan gelen misafirler onuruna verilen yemek.