SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirkete yönelik "Kara para aklandığı" iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 29 Aralık'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 11 kişi, emniyetteki işlemleri tamamlanarak dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık şüpheliler Kamil Feridun Ö., Ayşe Nil Y. , Ziyaattin B. Hakkında  tutuklama isterken, 8 şüpheli için ise adli kontrol talep etti. Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Kamil Feridun Ö.'nün tutuklanmasına karar verildi. Diğer iki şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol kararı uygulanmasına karar verildi. 

MAL VARLIKLARI ÜZERİNDEKİ TEDBİR 6 KASIM'DA KALDIRILDI

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ile “Dolandırıcılık ve banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık" suçlarından hakkında verilen yurtdışına çıkış şeklindeki adli kontrol hükmünün avukatının talebi üzerine 17 Kasım tarihinde İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldığı öğrenildi. Korkmaz'ın mal varlıkları üzerinde olan tedbirin ise İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince 6 Kasım tarihinde kaldırıldığı öğrenildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Soruşturmaya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Cesim Parlak, müvekkilinin işleri nedeniyle yurtdışına gittiğini, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olmadığı için resmi yollarla çıkış yaptığını ve işlerini bitirdiğinde gelerek ifade vereceğini belirtti.

5 BİNİ AŞKIN ÇALIŞANI VAR

Ağırlıklı olarak ilaç, finans, otomotiv yan sanayi, turizm alanlarında faaliyet yürüten SBK Holding'de toplam çalışan sayısı 5 bini aşkın seviyede. Gruba bağlı Biofarma İlaç AŞ ise Türkiye’nin en büyük ilk 1000 sanayi kuruluşu listesinde.