Milliyette yer alan habere göre; AK Parti ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı seçim kanunun 15 maddeden oluşacak teklifin en geç şubat ortasına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. 

OY ORANLARI ŞARTI YÜKSELTİLECEK 

Çalışma sürerken “daraltılmış bölge” ve “ittifak için baraj” getirilmesi, partilerin hazine yardımı almaları için halen yüzde 3 olarak uygulanan oy oranı şartının yükseltilmesi gibi başlıkların teklifte yer alabileceği belirtilmiş ancak bunların daha sonra düzenlemeden çıkarılması kararlaştırılmıştı. 

YÜZDE 7 BARAJI KONUŞULACAK 

Teklifin en önemli düzenlemesi yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi olacak. AK Parti yetkililer, seçim yasasının Meclis takvimi ile ilgili “Haziranda seçim olacağı için teklif, şubatta gelecek. Çünkü ilgili yasanın seçim kararının alındığı tarihte yürürlükte olması gerekiyor” dedi. 

KARAR PAZARTESİ KESİNLEŞECEK

Düzenlemenin, pazartesi günü yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da son kez sunulacağı belirtildi. Öte yandan AK Parti kulislerinde Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının gündemde olduğu konuşuluyor.