Gezici Araştırma'nın anketine göre; 15-21 yaş arası kişilerden oluşan Z Kuşağının % 56.9'u seçimlerde Millet İttifakı'nı tercih edeceğini belirtirken, Cumhur İttifakı'na oy vereceğini belirtenlerin oranı %24'te kaldı.

Polemik Haber'e konuşan Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici, anketin detaylarını paylaştı ve Z Kuşağı'nı Millet İttifakı'na yakınlaştıran gerekçeleri anlattı. 

2010'un önemli bir tarih olduğunu ve seçmen yapısının 2010 öncesi ve sonrası olarak ayrıştığını söyleyen Gezici; sadece Z kuşağının değil, Y kuşağının sonlarına doğru doğanların da Z kuşağı ile benzer özellikler göstereceklerini anlattı. 

YENİ KURULAN PARTİLER

Yeni kurulan partilerin özellikle Y kuşağı içinde bir cazibe merkezi olduğunu da vurgulayan Gezici; temel hak ve hürriyetler, adalet, liyakat, ortak değerler, farklılıklara saygı, gelir dağılımında adalet gibi konulara değer veren partilerin seçimlerde daha avantajlı olacağını ifade etti. 

"Z kuşağı, sosyal adaleti sağlamak için siyasileşiyor" diyen Murat Gezici, bu topluluk üzerinde kimlik siyasetinin geçerli olmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edilen "Gençlerimize geçmişi öğretmeliyiz" sözlerinin Z kuşağında karşılığı olmadığını açıklayan Gezici "Z kuşağı 'geçmişte yaşanan sorunlarla geleceği inşa edemeyiz' diyor" dedi. 
 
"İKTİDAR YA DA MUHALEFET, KADINLARI HAZIR SEÇMEN OLARAK GÖRMEMELİ"

Murat Gezici, Türkiye'de kendisini ev kadını olarak tanımlayan % 18'lik bir kesim olduğunu ve bu topluluğun %62'sinin 2018 seçimlerinde AK Parti'ye oy verdiğini, gelecek seçimlerde oy vereceğini söyleyenlerin oranının ise %40'a düştüğünü de sözlerine ekledi.