İzmir "FETÖ Borsası" dosyasında, itirafçı olduğu belirtilen eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un öldürülmesine ilişkin davada geçtimiz günlerde karar çıkmıştı. Kurtuluş'u öldüren Yener Toğa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 6 tutuklu sanığa da 13,5 yıl ile 19,5 yıl arasında değişen hapis cezası verilmişti.

Kurtuluş'un organize suç örgütü lider Sedat Peker'in çocukluk arkadaşı, birlikte tatiller yaptığı aile dostu olduğu öğrenildi.

Peker, Kurtuluş'un öldürülemesine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Peker, "Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler" dedi. 

Peker Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

1-Sayın Barış Pehlivan, eski İzmir Ak Parti il ikinci başkanı rahmetli kardeşim Ahmet Kurtuluş ile ilgili yazınızı okudum. Bu konuyla ilgili özel bir video yapmayı düşünüyordum, ancak siz gündeme getirince önümüzdeki günlerde seri tweetler halinde bu olaya mutlaka değineceğim.

2-Rahmetli Ahmet Kurtuluş iyi bir insandı. feto borsası işinde bürokratlar, siyasiler ve istihbaratçılar tarafından kullanıldı ve alınan paralardan ona hiç pay verilmedi. Bu olayı tüm detaylarıyla anlattığımda zannederim ki gündem çok karışacak.

3-Barış bey en çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler. Türkiye’nin belki de en büyük ifşaatlarını yapan bir kişiyi, mahkeme itirafçı olarak serbest bıraktığı halde…

4-…Ahmet kardeşime hiç bir polis koruması verilmedi. Ayrıca da resmi polis kıyafeti giyen, ordudan ayrılma bir kişi tarafından çocuğunun yanında öldürüldü ve tüm bunlar süslü sülünün içişleri bakanlığı döneminde oldu. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yapacağım açıklamalar…

5-…toplumun psikolojisini çok bozacak. Artık hiçbir vatandaşımız kendini güvende hissetmeyecek. Sizin bu haberiniz yapacağım açıklamayı erkene aldı. Önümüzdeki günlerde mutlaka yapacağım bu konu son yılların en büyük skandalıyken, siyasilerin ve bürokratların el birliğiyle …

6-…ülke gündeminden kaçırılıp adeta unutturuldu. Ancak söz namus, tüm detayları ile anlatacağım. süslü sülü unutma, bu konudan da yargılanıp ceza alacaksın.