Polemikhaber 

1990'lı yıllarda orgazine suç şebekesi üyesi ve lideri olmak suçlarından birkaç kere cezaevine girip çıkan Sedat Peker, 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul merkezli düzenlenen Kelebek Operasyonu'nda tutuklandı.

ERGENEKON KUMPASI İLE KADERİ DE DEĞİŞTİ

14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Peker'in kaderi, adının FETÖ kumpası olan Ergenekon soruşturmasına girmesiyle değişmeye başladı.

MAFYA OLARAK GİRDİ KUMPAS MAĞDURU OLARAK ÇIKTI

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Peker, 10 Mart 2014 tarihinde özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve tutukluluk süresi 5 yılı aştığı için mevzuat gereği tahliye edildi.

2014'TEN SONRA 'İŞ ADAMI' 

2014'e kadar 'organize suç örgütü lideri' olan Sedat Peker o tarihten itibaren bir anda 'iş adamı' kimliğiyle anılmaya başlandı. 

İş dünyasında, davetlerin, açılışların değişmez ismi olan Peken, 2015 yılıyla birlikte bu kez siyaset dünyasında boy göstermeye başladı.

9 Mart 2015'te Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'nın (ZEREV) organize ettiği Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde Sedat Peker'e yaptığı yardımlardan dolayı En Hayırsever İş Adamı ve Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

4 Nisan 2015'te Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) İzmir şubesinin açılışına onursal başkan sıfatıyla katıldı.

Sedat Peker'in ismi iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'de Türkmenlere dört tır gıda malzemesi yardımı ve Türkmen Dağı Tugayları'na iki tır telsiz, laptop, fotoğraf makinesi ve insansız hava aracı ve 10 adet 4x4 lüks arazi aracı yollanmasıyla da gündeme geldi.

EN ÇARPICI ÖDÜL 2017'DE MİLLİYET GAZETESİ'NDEN

Birçok STK ve kuruluş tarafından 'hayırsever' 'en iyi' gibi ödüllere layık görülen Sedat Peker,  2017 yılında ise Milliyet gazetesinin dağıttığı ‘Şehrin En İyileri’ töreninde
‘En Hayırsever İş Adamı’ ödülüne layık görüldü.

ERDOĞAN İLE DÜĞÜN POZU

Bu zaman aralığında Peker'in verdiği en çarpıcı poz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olanıydı.

2015 yılının haziran ayında, o dönem AK Partili olan Yeni Şafak yazarı Taha Ün hayatını, Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile birleştirdi.

Düğün törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin yanı sıra iş, siyaset ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

ERDOĞAN İLE KOYU SOHBET

Törene katılanlar arasında 'iş adamı' Sedat Peker de yer aldı. Peker, o dönem AK Parti'ye en yakın sivil toplum örgütü olarak bilinen İnsani Yardım Vakfı (İHH) kurucusu Bülent Yıldırım ve Cumnhurbaşkanı Erdoğan ile ayaküstü sohbet ederken görüntülendi.

O dönem bu kare "Sedat Peker ve İHH"nın, Suriye'ye yönelik birlikte çalıştıkları şeklinde yorumlanmıştı. 

DAMAT AZILI MUHALİF OLDU, KONUK İSE FİRARİ MAFYA LİDERİ!

Aradan geçen 5 yılın sonunda ise fotoğraf karesindekilerin de düğün sahibinin de kaderi değişti.

'Sağlam İrade' mahlasıyla uzun yıllar AK Parti trollüğü yapan Damat Taha Ün, Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti'den ayrıldı. Ün, şu sıralar Gelecek Partisi'nin trollüğünü yapıyor.

İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise Erdoğan'ın bu düğünden tam bir sonra 2016 yılının haziran ayında "Giderken bana mı sordunuz?" diye İHH'cılara attığı Mavi Marmara fırçasının ardından 'küskünler' grubuna katıldı. Yıldırım o açıklamadan sonra AK Parti ile arasına mesafe koydu.

Düğünün 'gözde' konuğu 'iş adamı' Sedat Peker ise 2021 yılının Mayıs ayı itibariyle, yeniden, dünyanın dört bir yanında kırmızı bültenle aranan, mafya liderine dönüştü...