Polemikhaber yorumcusu Filozof Arif, Sedat Peker videolarını kendine has üslubuyla anlattı. Sedat Peker'in bir dönem iktidar tarafından el üstünde tutulduğunu hatırlatan Arif, yaşananlara hiç şaşırmadığını 'Çünkü sistem buna müsait' tespitiyle anlattı. Arif çözümün ise parlamenter sistemde olduğunu vurguladı.

İşte Filozof Arif'ten çok konuşulacak tespitler:

*Şimdi mafya, iktidar ilişkisi yeni değil. Daha önce Barış Akademisyenleri'nin kanında banyo yapacağını söyleyip tehditler savurdu. 

*Bir eli MHP, diğer eli AK Parti amblemi yaparak mitingler yaptı. Miting yapacak kadar önemsendi. El üstünde tutulan bir mafya var yani karşımızda. 

'KANALİZASYON ORTAYA ÇIKTI'

*Siyasi kimlik verildi mafyaya. Koruma polisi tahsis edildi. Yeni bu ilişkiler yeni değil ki... İlişkiler eskiye dayanıyor. Son zamanlarda bu mafyanın açıklamasıyla birlikte 
açığa döküldü ve her taraf pislik oldu yani. Kanalizasyon ortaya çıktı. 

*Mafya her şeyden önce serbest piyasa ekonomisini vurur. Yasal yollardan kanunlarla, vergisini ödeyerek çalışan insanların haksızlığa uğramasını sağlar. Silah zoruyla, zorla, sindirmeyle çökmeyle, gelir elde eder ve ülkede ekonomi çöker. Mafyanın olduğu yerde mal ve can güvenliği de olmaz. Onun için mafyayla, devlet hukuk çerçevesinde mücadele etmek zorundadır.

*Bu iktidarın asli görevdir yani. Devletin mücadele etmesi lazım. Ama görüyoruz ki devlet mücadele etmiyor bilakis el üstünde tutuyor. Ona miting yaptırıyor. Ona tehditler savurmasını sağlıyor.

*Sedat Peker yalan söylüyorsa ki yalandır da diyemiyorum. Mafya, mafyanın dediklerine boyun eğmek zorunda kaldık. İktidar kendisini savunamadı çünkü işbirlikleri var. 
Bu işin mutlak çözümü için iktidar sorumludur. Demokrasilerde iktidarlar mafyayla işbirliği tutamazlar. 

'SORUN MAFYADA DEĞİL BU UCUBE SİSTEMDE'

*Ama mutlak iktidar var karşımızda. Nasıl olsa vatana ihanet dışından bir şeyle suçlanamayız diye düşünüyorlar. Ancak vatana ihanetle suçlanabilirler ki onun içinde Meclis'te nitelikli çoğunluk lazım. Yani iktidar her istediğini yapabiliyor. Onun için bu düzen değişmesi lazım yani. Adının Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olan bu garip ucube sistemin değişmesi lazım. Yani sorun Tayyip Erdoğan değil, sorun sistemdir... Sistemin değişmesi gerekiyor.

*Parlamenter sistemde Meclis yürütmeyi denetler. Onun yeniden gelmesi gerekiyor. Gensoru yok soru önergesi yok. Şu anda hiçbir şey yapamıyor Meclis. Bu sistem siyaseti çürütür bugün olduğu gibi. Siyaset çürütmüştür. 

*Mafya, siyaset ve tarikat üçgeninde Türkiye var. Adamına göre Müslümanlık bir silah gibi kullanıyor. Kendinden olmayanı şeytanlaştırıyor. Kendinden olmayanı mafyayla tehdit ediyor. Yetmiyor halkı ayaklandırılıp üzerine salmakla tehdit ediyor. Bu düzenin, tek kişi iktidarının  değişmesi lazım. Sorumlu, denetlenebilir bir Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden kurulması lazım, rejim tamamıyla değişmiştir. 

*Artık demokrasi, laiklik şu, bu, hak getirsin. Yani adam nerdeyse anayasayı  değiştirip, 'Egemenlik kayıtsız şartsız benimdir' diyecek. 

*Onun için tek kişinin iktidarının değişmesi lazım abi. Söyleyeyim sandıkta yani. Halk oy vermezse halka rağmen hiçbir güç iktidarı olamaz abi. Bu konuda sistem çürük. Sorun Tayyip'te değil sistemde...

FİLOZOF ARİF KİMDİR?

1988 yılında mezun olduğu hukuk fakültesinden sonra girdiği hakimlik sınavından adli tıp raporuyla 'akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle' elenen ve memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşköprü köyünde ikamet eden 54 yaşındaki Arif Karataş, Türkiye ve dünya gündemine dair yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Köyün kahvehanesinde, gelen ziyaretçilerle sohbet eden Karataş, dünyadaki mevcut ekonomik gidişattan, corona virüse, demokrasiden, insan haklarına kadar bir çok konuda yaptığı çarpıcı tespitleri ile adından söz ettiriyor.