Organize suç örgütü liderliği suçundan yargılanan Sedat Peker'in geçtiğimiz haftalarda Saray'a uzanan rüşvet iddiaları kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Geçen günlerde ise Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda evde çalışanlardan biri olan Yılmaz Günay ağır yaralanmıştı. Saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ömer Şengel ve 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Dün de Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a getirilerek gözaltına alınmıştı. 

SEDAT PEKER’İN AVUKATINDAN 'EMRE OLUR' AÇIKLAMASI

Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından Olur'a ilişkin açıklamada bulundu.  Barkın, Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadığını belirterek, "Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

Barkın, "Görünen o ki,Anadolu adliyesinde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek. O dosya,Anadolu 16.Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı. Bursa 5.ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı" dedi.

Barkın'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Görünen o ki, Anadolu Adliyesi'nde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek. O dosya, Anadolu 16. Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı. Bursa 5.ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı. Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üyelik (220/2), CMK 100. maddede tutuklamayı gerektiren katalog suçlar arasında yer almıyor (CMK 100/3-a-10).

TCK 215 de aynı biçimde hem ceza sınırı hem de 100. madde kapsamında tutuklama gerektirmiyor.

Barkın'ın paylaşımı şu şekilde: