Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, FETÖ’nün sermayesini tuttuğu Bank Asya’da 16 yıl yöneticilik yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK başkanı olduğu dönemde sermaye artırımı yapmak isteyen şirketlerden rüşvet aldığını iddia etti.

Peker’in öne sürdüğü rüşvet sarmalında Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kardeşi AKP vekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Serkan Taranoğlu, eski Kıyı Emniyet Müdürü Salih Orakçı yer aldı. Peker, rüşvete zorlandığını söylediği şirketlerin basın yoluyla manipülasyona uğradığını iddia ederek bu işi Borsagündem’in sahibi Orhan Pala’nın ve Hürriyet ekonomi muhabiri Burak Taşçı’nın yer aldığını söyledi. Peker, sermaye artırımı için rüşvete zorlanan Marka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in Tarancıoğlu ile ‘rüşvet pazarlığı’ olduğu söylenen konuşmaları paylaştı. Sineren, dün Halk TV’ye çıkarak Peker’in tüm iddialarını doğruladı.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, sosyal medya hesabından Peker’in iddialarını reddeden bir açıklama yaptı. Taşkesenlioğlu, ‘Mine Tozlu Sineren’in açıklamalarına cevabımdır’ başlıklı açıklaması şu şekilde:

"Mine Tozlu Sineren adını göreve başladığım Nisan 2018 sonrası Erzurumlu olmamız hasebiyle Erzurumlu olduğunu söyleyerek onun adına randevu isteyen biri dolayısıyla öğrendim. Firma sahiplerinin farklı kişiler üzerinden randevu talebine cevap vermeyeceğimi belirttim. Bu süreçte yönetim kurulu başkanlığını yaptığı şirketin işlemleriyle ilgili inceleme ve soruşturmalar devam etti. İncelemeler sonucu rapora bağlandıktan sonra, kendisinin de içinde bulunduğu kişiler hakkında Kurul Kararıyla 2 veya 3 suç duyurusu ihbarında bulunuldu.

-Serkan Taranoğlu ismini son iki üç gün öncesine kadar duymuş bile değildim. Tanımadım.

-Bahsedilen Salih Orakçı ile 5-6 yıl önce yani SPK başkanlığım öncesinde bir tanışma dışında görüşmem olmamıştır.

-Borsagündem internet sitesi sahibi Orhan Pala ile göreve başladığım 2018 yılında yaptığı hayırlı olsun ziyareti dışında bir görüşmem olmamıştır.

-Burak Taşçı’yı tanımam, herhangi bir irtibatım olmamıştır.

-Kız kardeşim Zehra Taşkesenlioğlu SPK ile ilgili hiç bir iş için aramamıştır.

-Mine Tozlu Sineren ile görevden ayrıldıktan sonra bir hukukçunun ricası ile onun da bulunduğu ortamda randevu taleplerini doğrudan istemek yerine farklı kişiler vasıtasıyla yapmasının son derece yanlış olduğunu yüzüne karşı söyledim. Varsa bir şikayeti Kuruldan ve yöneticilerden randevu isteyip görüşmesini söyledim. Benim rica etmemi söylediler ancak ben kendim aramayacağımı da bildirdim.

-Mine Tozlu Sineren ve yeni diğer iftara atanlara karşı da yarın suç duyurularında bulunacağım.”