İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, NTV'ye yaptığı açıklamada, İzmirlilere çağrıda bulundu. Soyer, "Bayraklı ve Bornova bölgesinde bazı binalarda yıkım olduğu ihbarları var. Ağırlıklı olarak Bornova ve Bayraklı bölgesinde yıkılan binalar var. Seferihisar'da şu ana kadar yıkım ihbarı yok. Vatandaşlarımız binaların dışında olsunlar. Toplanma alanlarında buluşsunlar" dedi.

"BALIKÇILARDAN HABER ALINAMIYOR"

Denize açılan balıkçılardan haber alınamadığını ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Açıkta olunan balıkçılardan haber alınamıyor. Sahil bölgelerini su bastı. Büyük bir ihtimalle can kaybı var" bilgisini paylaştı.

SOYER, SON DURUMU AÇIKLADI

Tunç Soyer, depremin ardından son durumu açıkladı. Bayraklı dışında büyük merkez ilçelerde yıkım olmadığını ifade eden Soyer'in açıklaması şöyle oldu:

Bayraklı dışında büyük merkez ilçelerimizde yıkım yok. Bayraklı bölgesinde enkaza ulaşım ve yaralı nakli için ana arterleri boş bırakalım. Seferihisar Sığacık’ta denizin yükselmesi nedeniyle su baskınları yaşandı. Ekiplerimiz görevlerinin başında.