25 yaşındaki Orçun Kubat, 3 Ekim 2016 günü Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit düştü. 

Ailesi, evlatlarının yasını tutarken yeni bir şok yaşadı.

Adana'da çiçek dükkanı açan şehit babası Mevlüt Kubat, işler yolunda gitmeyince ekmek teknesini kapatmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 18 bin lira civarındaki vergi borcunu ödeyemeyen baba Kubat hakkında, 'Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlamasıyla dava açıldı. 
Avukatı bile olmayan Kubat, 3 Aralık'ta evinde gözaltına alınıp adliyeye götürüldü. 

Vergi borcu yüzünden hakkında tutuklama kararı çıktığı öğrenilen Kubat, Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi. 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Aziz şehidin emanetlerine yönelik yapılan bu tutuklama asla kabul edilemez. Devlet gerekli adımları atmalıdır" çağrısında bulundu. 

YANDAŞ HOLDİNGLER UZLAŞIP AFLA KURTULUYOR

Şehit babası vergi borcundan dolayı hapse düşerken, vergi borçluları ödemeleri gereken vergiden ya uzlaşma ya da af yoluyla kurtuluyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkez Uzlaşma Komisyonu ile anlaşan iktidara yakın holdingler her yıl milyarlarca liralık vergi cezalarını sildiriyor.

2018 yılı resmi verilere göre uzlaşmaya konu olan 717 milyon 71 bin TL tutarındaki vergiden 232 milyon 857 bin TL'lik kısmı uzlaşmaya girdi ve bu tutarın 225 milyon TL'lik kısmında uzlaşma sağlandı.

Ayrıca 1 milyar 57 milyon TL ceza tutarının da 419 milyon TL'lik kısmı uzlaşmaya girdi, bu ceza 78 milyon TL'ye indirildi. 2016, 2017 ve 2018 yıllarında birbiri ardına çıkarılan 3 ayrı af yasasıyla bugüne kadar halktan 74.4 milyar lira para toplandı. Aflarda cezaların yüzde 90'ı silindigi için borçlular en az bu tutarda vergi cezasından kurtulmuş oldu.