Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 23 avukatın İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına tutuklu sanıklar Selçuk Kozağaçlı, Baran Timtik, ikisi başka suçlardan tutuklu 10 tutuksuz sanık katıldı. İspanya, İtalya, İsviçre ve Fransa'dan avukatlar da izleyici olarak yerini aldı.

Kozağaçlı, davada şöyle konuştu:

* Bu sürecin tamamı yanlış. İçlerinde sadece bir tane doğru karar var, o da sizin mahkemeniz tarafından verilen karar. Sayın mahkemeniz, 'Bu iki dosya aynı, bu dosyaları birleştirelim' dedi. İşte isabetli karar budur ve eğer bu dosyalar birleşseydi bugün Ebru Timtik yaşıyor olurdu, biz senelerdir tutuklu olmazdık, Aytaç Ünsal sakat kalmazdı ve arkadaşlarımız hükümlü duruma düşmezdi. Bunlar yapılmadı ve biz böyle ağır bir adaletsizliğe maruz kaldık. Yani boğazımıza kadar usul rezilliğine battık.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Timtik de usul yanlışlarına dikkat çekerek, "Birleştirmeyi zaten kabul etmişsiniz, bu aşamadan sonra bize Yargıtay kararı hakkında ne düşündüğümüzü sormanız usule uygun hale getirmez. İşin içinden çıkmanız çok zor, bu dosyanın arasında bir avukatın canı var çünkü. Şimdi bize bu dosyayla ilgili beyan soruyor olmanız dosyayı hukuki hale getirmez. Gitti giden. Artık usuli olarak bu dosyayı yoluna koyamazsınız. Herhangi bir beyanda bulunmuyorum" dedi.

Beyanların ardından duruşma savcısı 'kaçma şüphesiyle' tutukluluğun devamına talep etti. Kozağaçlı'nın bu talebe yanıtı, "Sizin heyetinizden tahliye talep etmiyorum. Hukuki bir yargılama yapıldığını düşünmüyorum. Ayrıca benim hakkımda tahliye kararı veren 6 yargıcın 6’sı da sürgün edildi. Dolayısıyla ben size ne diyeyim, çoluğunuz çocuğunuz var. Ben size ne diyeyim" şeklinde oldu.

Mahkeme heyeti, Kozağaçlı ve Timtik'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Eylül 2021'e ertelendi. Öte yandan bu tarihte Kozağaçlı'nın bu dosya kapsamındaki tutukluluk süresi 5 yılı dolmuş olacak.