İddiaya göre, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde Daire Başkanı, Covid-19 testi pozitif çıkan zabıt katibine ‘dairede iş yükünün fazla olması’ nedeniyle filyasyon ekiplerine temaslı olduğu çalışanı bildirmemesini söyledi. 

Filyasyon ekiplerine temaslı olduğu kişileri bildiren Zabıt Katibinin görev yeri, bildirim yapılmadan değiştirildi. Özbengi, uygulamayı ‘sürgün’ olarak niteledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla iddiayı gündeme getiren Özbengi şunları kaydetti:

*Bizzat şahit olduğum, Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde görev yapan, zabıt katibinin Covid - 19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine karantinaya alınmıştır. Zabıt katibine, Daire başkanı tarafından, ‘Ben Antalya il sağlık müdürü ile görüştüm. Dairemizde iş yükü çok fazla, diğer çalışan personeller ile temaslı olduğunu söyleme’ şeklinde talimat verilmiştir. Bu olay sonrasında personelin evine gelen filyasyon ekibinin verdiği bilgi doğrultusunda ‘Son bir haftanın önemli olduğu’ söylenmiştir bunun üzerine, zabıt katibi birlikte çalıştığı kalemdeki diğer personellerin ismini temaslı olarak filyasyon ekibine bildirmiştir.

*4 Aralık 2020 tarihinde karantina süreci bitmeden zabıt katibinin yerinin değiştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Yer değişikliğinin personele tebliğ edilmeden, adeta sürgüne gönderilmişçesine işlem yapılmıştır. Bunun tek sebebi ise temaslı olarak dairenin karantinaya alınmasıdır. Adalet Bakanlığına bağlı bir kurumda bu muamelenin bir personele yapılması motivasyon kaybına yol açmaktadır. Şimdi Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya filyasyon ekiplerine doğru bilgi verin, temaslı kişileri bildirin tavsiyesi sonucunda personelin başına gelenlerin ilk ve son olmayacağının çağrısında bulunuyorum. İş yükü yüzünden insan sağlığının tehdit edildiği bugünde bu olayın Adalet Bakanlığı camiasında yaşanmasını büyük üzüntüyle karşılıyorum.