Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın ‘Yeni Anayasa’ çıkışı sonrası, sosyal medyadan şeriat çağrısı yaptı.

Boynukalın'ın “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikayet dilekçesinde, Boynukalın’ın Anayasayı hedef alan ilgili paylaşımlarının Anayasa’nın 2’inci, 4’üncü ve 24’üncü maddesine aykırı olduğu belirtilerek, TCK’nın 309. Maddesinde göre Anayasayı İhlal suçunu işlediği, “AnayasadaİslamOlsun” başlıklı paylaşımlarının ise TCK’nın 216. Maddesine göre "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçunu oluşturduğu kaydedildi. 

Boynukalın'ın paylaşımları ayrıca, “Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi” sıfatıyla yaptığı belirtilen dilekçede, TCK’nın 219. Maddesine göre "Görev Sırasında Din Hizmetlerini Kötüye Kullanma" ve TCK’nın 217. Maddesine göre "Kanunlara Uymamaya Tahrik” suçlarını işlediği aktarıldı. Dilekçede Kuvayi Milliye karşıtı İskilipli Atıf’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Boynukalın’ın yaptığı paylaşımların ise TCK’nın 215. Maddesine göre "Suçu ve Suçluyu Övme" suçunu işlediği iddia edildi.