Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, müvekkili Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili suçlamalara yanıt verdi. Dülger, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Kormaz'ın, "ABD savcılarıyla görüşme yaparak Türkiye’deki önemli irtibatları ve faaliyetleri ile ilgili bilgileri kendilerine açıklamaya hazır olduğu ve bu bilgilerin paylaşılması durumunda ABD’ye iade edilmemesi konusunda pazarlık yürüttüğü" iddiasında bulunan Uğur Dündar'a verdiği yanıtta, "ABD savcılarıyla söz konusu programda belirttiği türden bir pazarlığı kesinlikle bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Düler'in konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"TELE 1 TV kanalında, Sayın Uğur Dündar tarafından hazırlanıp sunulan ve 3 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan “Demokrasi Arenası” adlı programda müvekkilim Sezgin Baran Korkmaz hakkında çeşitli iddialarda bulunulmuştur.

İddiaların en dikkat çekici olanı müvekkilimin “ABD’nin Utah Eyaleti Savcıları ile halen tutuklu bulunduğu Avusturya’da görüşme yaparak Türkiye’deki önemli irtibatları ve faaliyetleri ile ilgili bilgileri kendilerine açıklamaya hazır olduğu ve bu bilgilerin paylaşılması durumunda ABD’ye iade edilmemesi konusunda pazarlık yürüttüğü” şeklindedir.

Daha önce de kamuoyu ile açıkça paylaştığımız üzere Sezgin Baran Korkmaz’ın iade yargılaması Avusturya’da halen devam etmektedir ve iade yargılaması nedeniyle tutukludur.

Müvekkilimi hem Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden soruşturma kapsamında hem de Avusturya’da iade yargılamasında temsil eden avukat meslektaşlarım ile çalışmalarımız bir süredir koordineli şekilde devam etmektedir.

Belirtmek isterim ki müvekkilimin ya da onu temsil eden avukatlarının ABD savcıları ile söz konusu programda belirttiği türden bir pazarlığı kesinlikle bulunmamaktadır. Sezgin Baran Korkmaz’ı ABD’de temsil eden avukatların, ABD savcılığı ile hazırlanan iddianame kapsamında yüklenen suça ilişkin görüşmeleri olmaktadır. Bu görüşmelerin ana konusu, yüklenen suçlamalara ilişkin savunma hazırlama için bilgi ve belge temin etme ve diğer teknik konulardır."