Pandemi ile mücadele konusunda bilgi veren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin şunları söyledi;

*Tabii önce kendi ilçemle ilgili, yani büyükşehirlerin yaptığı şey ben de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyesiyim, orada konuşulduğunda vatandaşlarımıza, komşularımıza yardımcı olabilecek ne varsa onların her birini öneri olarak meclisten çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz ama zaman zaman siyasi nedenlerden dolayı meclise getirdiğimiz bazı öneriler Büyükşehir Meclisi'nden çıkmıyor. Şişli'deyse biz uzun yıllardır yani Şişli'yi az çok tanıyan biriyim, dolayısıyla Mart ayında corona virüs ortaya çıkınca biz de Şişli'de bir kriz masası oluşturduk ve bölgemizdeki yaşayan tüm yurttaşlarımıza, komşularımıza talepleri doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştık. Bunlar nelerdir derseniz, başta sağlık olmak üzere hastanelerin taleplerini, isteklerini yerine getirmek ve yine sokağa çıkma yasağı olduğu dönemlerde komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamak. 

*Bu, insanların hem alışverişlerini, sağlık taleplerini, hastaneye gitme veya orada herhangi bir sıkıntısı varsa onlara yardımcı olmak gibi. Aynı zamanda da bölgemizdeki tüm iş insanlarını bu süreçte dinleyerek onlarla neler yapabileceğimizi konuştuk. Şişli, gündüz nüfusu 3-4 milyon olan bir şehir. Gece nüfusu o kadar yoğun değil ama bizim bölgemizde 16 tane hastane var ve bunların 2 tanesi devlet hastanesi. Sağlık sektöründe çalışan, yani normal çalışanından doktoruna kadar her birine ellerimizi uzattık. Evlerine gidemeyen sağlık personelimizi otellerde konaklattık. Diğer ihtiyaçlarını karşıladık. Aynı zamanda da yine sağlık sektörü için oluşturduğumuz bir dikim evi var. O dikimevinde sağlık personellerimizin kıyafetleri, dezenfektan malzemeleri üretiyoruz. Halihazırda bu alanda ciddi bir hizmet ve katkı sunduğumuzu düşünüyorum. 

NİŞANTAŞI BOŞ AMA BELEDİYENİN SÜRPRİZİ HAZIR

*Aslında biz tam simgesel olarak uzun yıllardır İstanbul'un merkezinde olan bir ilçe olmamız nedeniyle, Nişantaşı’nın Abdi İpekçi bölgesi genellikle yılbaşı için bütün yurttaşlarımızın geldiği bir alandı. Biz burayı imece usulüyle oradaki iş insanlarıyla birlikte yeniledik. Çağdaş bir mekan haline getirdik. Yine Abdi İpekçi gibi Türk basınının önemli isminin bulunduğu bir caddeyi meydan haline getirdik ve o meydan şu anda birçok etkinliğimize hizmet ediyor. 

*Geçen sene o meydanda bir şeyler yaptık ama bu sene hem yasak olması nedeniyle, şimdi daha çok sizin yaptığınız gibi teknolojiyi kullanarak, müzisyen arkadaşlarımızla o geceye yönelik hem YouTube sayfamızdan hem de Şişlili komşularımızın evlerine girecek olan projelerle onlara seslenmeye çalışacağız. Bunu da sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız. 

*Yani bizi izleyen komşularımızın en azından bir nebze de olsa yılbaşını daha rahat geçirmelerini sağlamak. Tabii ki öncelikle sağlık, yani ne iş yaptığımızın hiçbir önemi yok, çünkü bu virüs kişi ayırmıyor. Ne erkek ne kadın ne zengin ne fakir, ne başbakan, ne cumhurbaşkanı, ne belediye başkanı. O yüzden hepimizin önce sağlığına dikkat etmesini öneriyoruz bir yerel yönetim olarak. 

*Biz kendi bölgemizde her türlü hijyen tedbirlerini uzun bir süredir yapıyoruz. Şubat ayında kriz masası oluşturduk. O günden bugüne kadar bölgemizdeki hastaneler, camiler, kiliseler ve diğer ibadethanelerin tümü. Yine hastanelerin dışında kalan otel ve konaklama yerlerini dezenfekte ettik. Yani belediye otobüslerinden tutun, minibüs ve taksilere kadar. Yine o hizmeti vermeye devam ediyoruz. Sokakların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesiyle ilgili ciddi işlemler yapıyoruz. İnşallah hep beraber el birliğiyle bu beladan kurtulacağız.

ŞİŞLİ’DEKİ PROJELER

*Tabii ki herkesi etkilediği için bizim de Şişli'nin geçen yıla göre 100 milyon gibi ciddi bir gelir kaybımız var. Biz de giderleri küçülterek bunun altından kalkmaya çalışıyoruz. Geçen sene yaklaşık yüz milyon civarında bir tasarrufta bulunduk. Yani zorunlu olmayan ya da işte bize göre lüzumsuz olan giderlerimizi, bu ayın sonunda da açıklayacağım, yaklaşık 100 milyon civarında bir tasarruf hakkını kullandık. 

*O yüzden komşularımdan tek ricam şudur: hem bizi hem izlemeye devam etsinler, hem de bizimle beraber yol yürüsünler, taleplerini, isteklerini biz mutlaka ama mutlaka yerine getireceğiz. Şu anda bazı konularda, özellikle yol ve bakım gibi konularda biraz geri durumdayız. Haziran ayına kadar bir asfalt şantiyemiz vardı onu yeniledik ama bunun dışında park bahçeleri yeniliyoruz, toplumun gittiği yerleri yeniden kullanılabilecek alanlar haline çeviriyoruz. Şişli'nin bir şanssızlığı da geçmiş yıllarda bu ilçe ranta boğulmuş, yeşil alanı çok az olan bir ilçe. Biz bu ilçenin yeniden yeşile kavuşacak projelerle hayata geçmesini sağlayacağız. Tabi her şeyden önemlisi, sağlıklı olursak bunları başarma şansına sahibiz.